Štvrtý pokus o prvé jarné víťazstvo

2023-03-03 09:17:17

V sobotu od 16.30 hod. druhý jarný domáci duel proti Zlatým Moravciam.

V michalovskom MFK Zemplín veria, že ich štvrtý jarný pokus už prinesie víťazstvo. Michalovčanom sa doteraz v jari nedarí. Prehrali prvé dva ligové zápasy, čím sa de facto pripravili o šancu na nadstavbu o titul. V treťom súboji síce v Podbrezovej získali po remíze 2:2 prvé body, prišli ale o vylúčeného útočníka Matúša Marcina a takisto aj o matematickú šancu na prvú šestku. Už teraz je jasné, že sa do tretice predstavia v nadstavbe o záchranu, kde na nich čaká desať ťažkých duelov. Jedenásty, teda posledný zápas základnej časti, na nich čaká už túto sobotu, kedy o 16.30 hod. v priamom súboji o ôsmu priečku privítajú svojho obľúbeného súpera ViOn Zlaté Moravce - Vráble.

Zemplínčania získali na jar iba jeden bod, s čím rozhodne spokojní nie sú. „Určite s tým spokojní nie sme! Zároveň sa ale treba pozrieť proti komu sme hrali. Ružomberok mieri do šestky, Dunajská Streda je na prvom mieste a v nadstavbe o titul si zahrá aj Podbrezová. Nehrali sme teda proti ľahkým súperom. Aj napriek tomu si myslím, že sme s nimi hrali otvorené a vyrovnané partie, žiaľ, bez bodového efektu. Určite sme chceli z týchto zápasov získať viac bodov. Bohužiaľ, v prvých dvoch zápasoch sme nestrelili gól a preto sme si žiadne body neodniesli. Vzhľadom na priebeh zápasu v Podbrezovej, keď sme hrali polčas o jedného menej, bod odtiaľ rozhodne berieme,“ poznamenal k štartu do súťaže obranca MFK Zemplín Juraj Kotula.

Po prvom jarnom bode a prvých strelených góloch by sa na štvrtý pokus hodilo aj prvé víťazstvo. Zemplínčania by si tým veľmi pomohli. „Uvedomujeme si to a chceme ho dosiahnuť v najbližšom zápase, ktorý nás čaká v sobotu,“ reaguje Juraj Kotula. Michalovčanov čaká ich obľúbený súper. Doma privítajú v poslednom 22.kole základnej časti FC ViOn Zlaté Moravce, s ktorým odkedy sú v lige doma ešte neprehrali. „Čaká nás nadstavba o záchranu a nič s tým už neurobíme. Musíme sa pozerať od zápasu k zápasu. Čaká nás ešte jedenásť, prvý v sobotu doma proti Zlatým Moravciam. Hráme doma a všetci veríme, že sa nám podarí získať dôležité tri body. Ak podáme dobrý výkon a budeme plniť tie veci, čo od nás chcú tréneri, myslím si, že by sa nám to mohlo podariť,“ dodal na záver Juraj Kotula.