Odškodnená trinástka

2023-03-07 09:50:36

Pondelkové vydanie Denníka Šport o našej remíze so Zlatými Moravcami (0:0).

Michalovský klub spolu s jedným sponzorom pripravil na zápas s FC ViOn akciu pre divákov. Trinásti vyžrebovaní šťastlivci si zo stretnutia odniesli finančný príspevok - desať fanúšikov dostalo po 30 eur, dvaja po 50 eur a jeden rovnú stovku. Akoby v klube predvídali, čo bude čakať na divákov počas 90 minút. Nedá sa preto hovoriť o nejakej forme výhry, príznačnejšie by vyznela forma odškodnenia za to veľké trápenie, ktoré museli sledovať v nepríjemnom chladnom počasí...

„Dobre sme vstúpili do zápasu, vyhrávali sme súboje a z nich pramenili aj naše šance. Neskôr sa zápas prehupol do súbojového módu. Bezprostredne po skončení duelu sa nám asi tento bod bude máliť, no sme zaň vďační,“ povedal kapitán MFK Zemplín Juraj Kotula. Aj on prichádzal do súbojov s urasteným Ikugarom. „Súpera sme si rozanalyzovali. Vedeli sme, že všetky lopty budú chcieť hrať cez neho. Myslím si, že sme sa s tým dobre popasovali. Som rád, že sme neinkasovali,“ doložil Juraj Kotula.

Zlatomoravčania si aj na štvrtý jarný pokus zaknihovali nerozhodný výsledok. Po troch remízach 1:1 prišiel tentoraz bezgólový rezultát. „Z jednej strany nás teší, že sme na jar stále neprehrali, no stále strácame body. Tréner nám to tiež zdôraznil, že sme znova prišli o dva,“ podotkol Martin Bednár, ktorý kedysi hrával za Michalovce. Zlaté Moravce mali pred stretnutím tristnú vzájomnú bilanciu s Michalovcami v prvej lige. Z 21 stretnutí vyhrali len dva. Naposledy v auguste 2019. Preto i bod sa dá považovať za úspech. „Ešte keď som pôsobil v Michalovciach, Zlaté Moravce nikdy nevyhrali na Zemplíne a to platí i teraz. V tomto zápase sme však mohli určite zvíťaziť. Aj preto hovoríme o strate dvoch bodov. Bol to veľmi bojovný zápas, lebo ani jedno z mužstiev nechcelo prehrať,“ doplnil Martin Bednár. Veľmi nepríjemne bude na súboj spomínať Tomáš Vestenický, ktorý sa zranil už v 6. min a museli ho odniesť na nosidlách. „Po jednom zo súbojov mi puklo v zadnom stehennom svale, akoby mi tam niečo prasklo. Dúfam, že nebude roztrhaný a nepôjde o nejaké vážne zranenie, ale zatiaľ je to veľmi bolestivé,“ odkrivkal do šatne Tomáš Vestenický.

Denník Šport (Tomáš Petro)