Na ťažkom teréne opäť bezgólová remíza

2023-03-21 15:54:26

Podvihorlatské noviny o remíze s Mikulášom (0:0).

Aj po treťom jarnom vystúpení michalovských futbalistov platí, že stále čakajú na prvý domáci gól a prvé domáce víťazstvo v roku 2023. Zemplínčania v druhom kole nadstavby o záchranu doma iba remizovali s posledným Liptovským Mikulášom 0:0 a hoci si druhýkrát po sebe udržali doma čisté konto, o spokojnosti nemôže byť ani rečí.

Michalovčania začali na veľmi ťažkom teréne aktívne. V šiestej minúte mieril Igor Žofčák z priameho kopu do múru, od ktorého sa lopta odrazila tesne vedľa brány. Domáci tlačili následnými rohovými kopmi, chýbala im ale konečná fáza. V dvadsiatej minúte urobil chybu vzadu Volanakis, Dedič, ale prudko prestrelil. O šesť minút neskôr sa domáci tešili z gólu, no predčasne. Qoseho presný zásah totiž arbitri posúdili ako ofsajdový. Gólovú šancu mal aj krajný bek Magda, jeho hlavičku však Polaček vytlačil na rohový kop. V 69. minúte sa dostal do šance Kanu, jeho strela ale išla tesne vedľa brány. V závere sa Michalovčania opäť dostali do tlaku, no bez gólového efektu. Zopakovala sa tak situácia z ich predošlého domáceho zápasu so Zlatými Moravcami, keď diváci opäť videli futbalovú nudu. Jediné, čo ich potešilo, boli rozdané peniaze v polčasovej prestávke... „Zápas bol o tom, či strelíme jeden gól, alebo nie. Nestrelili sme ho, vzadu sme udržali nulu, tak to skončilo 0:0,“ poznamenal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Michalovčanov Norbert Hrnčár. Toho nepotešilo, že jeho zverenci naďalej čakajú v roku 2023 na domáci gól. „Nie sme spokojní s tým, že doma nevyhráme zápas. My nie sme spokojní ani s tým, keď nevyhráme vonku. Stále chceme vyhrávať. Chceme dávať góly, no teraz sa nám to nedarí,“ pokračoval v strohom konštatovaní michalovský lodivod.

Na domáci gól čakajú už viac ako štyri mesiace

Zemplínčania tak na vlastnom trávniku stále čakajú v roku 2023 na strelený gól a tým pádom aj na víťazstvo. Nedosiahli ich už na tri pokusy, keď doma prehrali s Dunajskou Stredou (0:2) a zhodne remizovali 0:0 so Zlatými Moravcami a teraz s Liptovským Mikulášom. „Myslím, že v prvom polčase sme mali dostatok šancí na to, aby sme zápas získali na svoju stranu. Tak ale ako nám všetko spadlo v Zlatých Moravciach, teraz by sme asi nedali gól ani do rána,“ povedal po zápase stredopoliar Lukáš Jánošík. „Niekedy máte svoj deň, niekedy nie. Určite tomu všetkému pomohol aj terén, no na to sa nedá vyhovárať. V druhom polčase to už bolo viac o bojovnosti a o tom, či dáme ten jeden vytúžený gól. Nakoniec sme ho nedali,“ pokračuje Lukáš Jánošík. Aktivitou hýril v prvom polčase hlavne krajný obranca Daniel Magda. Ten mal dokonca aj najväčšiu gólovú šancu. „Čakal som, že ma lopta trafí, trafila ma. Už som pozeral, že budem gól, brankár to ale dobre chytil,“ opísal moment z prvého polčasu Daniel Magda. Na prvý gól si teda Michalovčania budú musieť v roku 2023 ešte počkať. Najbližšie na to budú mať príležitosť v sobotu 1.apríla, kedy privítajú lídra nadstavby o záchranu MFK Ružomberok. Keďže naposledy skórovali doma ešte v sobotu 12.novembra, v prípade gólu to bude presný zásah skoro po piatich mesiacoch...    

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)