U susedov výhra rozdielom triedy

2023-03-23 15:19:36

Žlto-modrí triumfovali na pôde Kazincbarciky.

Reprezentačnú prestávku využili futbalisti prvoligového MFK Zemplín Michalovce na odohratie prípravného stretnutia s účastníkom druhej najvyššej maďarskej súťaže. Vo štvrtok popoludní nastúpili na pôde Kazincbarciky, s ktorou si zmerali sily aj počas zimnej prípravy, keď ho na vlastnom trávniku zdolali 3:0. Navlas rovnaký výsledok dosiahli aj tentoraz, pričom znovu otvorili skóre v úvodnom dejstve a ďalšie dva góly pridali po zmene strán.

Zemplínčania, ktorým u našich južných susedov chýbali reprezentanti Dávid Petrík a Sainey Njie, zranení Matúš Marcin a Brian Peňa a pre pracovné povinnosti aj kapitán Igor Žofčák, išli do vedenia už v 11. minúte, kedy Jánošík vysunul Adekunleho a ten zoči-voči brankárovi domácich Megyerimu nezaváhal - 0:1. Ďalšie góly padli až v druhom polčase. Náskok Michaloviec zvýšil tesne pred uplynutím hodiny hry Kanu, ktorý obral o loptu obrancu a parádnou strelou zo šestnástky trafil do šibenice - 0:2. Gólovú bodku za strenutím dal v 82. minúte Kotula, ktorý do prázdnej brány zakončil krídelný únik mladého Holpa - 0:3. 

Kolorcity Kazincbarcika SC - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:1)

Góly: 11. Adekunle, 57. Kanu, 82. Kotula

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - D. Magda (46. Kotula), Marjanovič (46. Volanakis), Ranko, Ceklič - M. Begala (46. F. Vaško), Qose, Shimamura - L. Jánošík (35. Kanu), Adekunle (46. T. Slebodník), N. Matta (46. Holp)

Tréner Norbert Hrnčár: "Bol to dobrý zápas na dobrom teréne a s dobrým súperom. Som veľmi rád, že počas reprezentačnej prestávky sme takýto zápas odohrali. Šancu dostali hráči, ktorí v poslednom období mali v lige menšiu minutáž a príležitosť sme dali aj mladým chlapcom z akadémie, Holpovi a Mattovi. Hrali sme s chuťou, dobre sme kombinovali a dali sme tri pekné góly. Náš výkon bol celkom solídny, takže som spokojný."