Žlto-modrí s ďalším Čiernohorcom

2023-03-30 12:25:10

Michalovčania majú k dispozícii nového útočníka.

Tréneri prvoligového MFK Zemplín Michalovce majú ďalšiu alternatívu do ofenzívy. Konečne už môžu počítať so službami čiernohorského útočníka Matiju Krivokapiča (narodený 19. marca 2003 v Nikšiči), ktorého získali ešte pred vypršaním zimného prestupového obdobia, ale až doteraz im chýbal pre zranenie. Talentovaného futbalistu ulovila v zime Dunajská Streda - podpísala s ním kontrakt do 30. júna 2026 - no obratom ho uvoľnila do Michaloviec na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny.

Matija Krivokapič, ktorý je vysoký 183 cm a váži 76 kg, začínal s futbalom v rodnom Nikšiči, kde hrával za tamojšie kluby Junior a Sutjeska. Ako pätnásťročný zamieril do FK Podgorica a už o dva roky neskôr debutoval za A-mužstvo (bolo to vo februári 2021). Za celok z hlavného mesta Čiernej Hory odvtedy odohral 40 zápasov a strelil 4 góly. Mladého útočníka považujú za jeden z najväčších prísľubov čiernohorského futbalu. Svoju krajinu pravidelne reprezentuje od kategórie U17, v júni minulého roku si pripísal prvý štart za národný tím do 21 rokov a hneď vo svojej premiére proti Luxembursku aj skóroval.

Nová tvár v MFK Zemplín si bude obliekať žlto-modrý dres s číslom 80 a je možné, že premiéru za Michalovce si odkrúti už v sobotňajšom domácom stretnutí proti Ružomberku.