MFK Zemplín s prvou stratou v prelínačke

2015-04-25 12:00:00

Na domácom ihrisku s Nitrou iba remizoval 1:1, jediný michalovský gól zaznamenal stredopoliar Stanislav Danko.

Michalovská strata v tabuľke na vedúcu Skalicu je opäť štvorbodová. Futbalisti A-mužstva MFK Zemplín sa v zápase 4. kola DOXXbet ligy nadstavbovej časti o postup do prvej ligy rozišli so súperom z Nitry zmierlivo po domácej remíze 1:1 (1:1).

Pri Laborci sa hral výborný futbal. Už v 2. minúte zamestnal hosťujúceho brankára Stránského po priamom kope Bayón a hneď na opačnej strane pohrozili aj Nitrania, keď Ivančíkov pokus zblokovala michalovská obrana na roh. Po štvrťhodine hry po Kuncovom centri vystrelil z prvej vysoko nad Bayón, potom nepresne mierili spoza šestnástky aj Grič a Kunca. Celok spod Zobora hral veľmi dobre, v niektorých fázach hry mal aj mierne navrch a v polovici úvodného dejstva gólovo udrel, keď spoza pokutového územia napriahol Urblík a jeho krásna strela skončila v Kirovej sieti - 0:1. Hostia nepúšťali Michalovčanov do gólových šancí a sami mohli dokonca druhý raz skórovať, v 39. minúte však kanoniera Pauknera v nájazde vychytal skvelý Kira. A tak o štyri minúty nato platilo staré známe "nedáš-dostaneš": Koscelník z pravej strany poslal spätnú loptu Hamuľakovi, jeho strelu obrana Nitry zblokovala, potom sa lopty zmocnil Kunca, ktorý ju z päťky napálil iba do brankára, ale následne ju už Danko poslal do brány - 1:1.


V druhom polčase domáci zvýšili úsilie a už v 48. minúte nebezpečne vypálil Kunca, jeho dobrý pokus vyrazil Stránský. Po hodine hry aktívny Kunca v rýchlom brejku prihral striedajúcemu Monterovi a ten ľavačkou tvrdo vystrelil nad. O pár minút nato odcentroval tento Španiel na vzdialenejší roh päťky, odkiaľ vrátil loptu pred bránu hlavou Streňo a Nitrania ju vykopávali až z bránkovej čiary. Záverečná štvrťhodina priniesla krušné chvíle, hostia naťahovali čas, kde sa len dalo a na ihrisko sa vkradla aj nervozita, načo vylúčením doplatil Ivančík. V 78. minúte poslal rozhodca predčasne pod sprchy aj Dubeň, ktorý fauloval unikajúceho Streňa a Nitrania dohrávali s ôsmimi hráčmi v poli. Bayón z priameho kopu vypálil nad a nepresné boli aj pokusy Montera a Šimčáka. A keď v nadstavenom čase neuznal rozhodca pre údajné spracovanie lopty rukou gól Streňovi, zrodila sa na michalovskom štadióne remíza 1:1.


MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 1:1 (1:1)

Góly: 43. S. Danko - 23. Urblík

ŽK: 76. Grič - 27. Paukner, 74. M. Rakovan, 82. Urblík, 90+. Stránský

ČK: 74. Ivančík, 78. Dubeň (obaja Nitra)

Rozhodoval: P. Hrčka - 1 480 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Bayón, S. Danko (57. Montero), M. Koscelník (64. Streňo) - M. Hamuľak

FC: Stránský – M. Kostoláni (72. Kotrík), Dubeň, M. Kolmokov, Igor Kotora – M. Rakovan – Kemlage, Urblík (83. F. Moravčík), Ivančík – Paukner (78. J. Harbuľák), Valenta

Zvyšné výsledky 4. kola DOXXbet ligy nadstavbovej časti o postup:

Šaľa - Liptovský Mikuláš 2:2 (0:1), Skalica - Bardejov 3:0 (2:0), Zvolen - Žilina B 2:0 (1:0), Poprad - Sereď 2:3 (1:1), Senec - Prešov 1:0 (0:0)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 2. mája o 16.30 hod.: Žilina B - Michalovce (5. kolo)

Sobota 9. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Skalica (6. kolo)

Sobota 16. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Senec (7. kolo)