V Poprade víťazstvo nad Mikulášom

2023-04-22 14:24:44

Všetky góly padli už v prvom polčase.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú druhé jarné víťazstvo. Opäť ho dosiahli na súperovej pôde, tentoraz v Poprade nad Liptovským Mikulášom, ktorý v stretnutí 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa zdolali 3:1. Všetky góly tohto duelu padli už v úvodnej 45-minútovke, za MFK Zemplín skórovali Lukáš Jánošík, Daniel Magda a Matúš Marcin. Žlto-modrí natiahli sériu bez prehry už na osem zápasov, vďaka čomu si upevnili ôsmu priečku v tabuľke. Naopak, Liptovský Mikuláš sa po tomto súboji definitívne stal vypadávajúcim do druhej ligy.

"Hrnčárovci" mali skvelý vstup, už v 2. minúte usmernil Kotulovu prihrávku z ľavej strany za chrbát Polačeka Jánošík - 0:1. V závere prvej desaťminútovky sa hostia dostali už do dvojgólového vedenia, po Jánošíkovom rohu aj so šťastím zblízka skóroval Magda - 0:2. Liptáci sa postupne z dvoch úderov spamätali, ale okrem zakončenia Spychku, ktorý v 24. minúte z diaľky pálil vysoko nad bránu, sa nedostali k žiadnemu streleckému pokusu. Krátko po polhodine hry Michalovčania pridali aj tretí gól, Peňa nezištne prihral pred bránu Marcinovi, ktorý už nemal problém upratať loptu do siete - 0:3. Domáci do prestávky ešte predsa len strelili kontaktný gól, keď Steinhübel trafil krásne z priameho kopu - 1:3.

V druhom polčase sa už gólostroj zastavil, aj keď oba tímy mali zopár dobrých príležitostí na skórovanie. V 55. minúte spoza šestnástky pekne vystrelil Gerát, ale pozorného Száraza neprekvapil. O tri minúty neskôr zahral Jánošík roh na prvú žrď, kde si nabehol Magda a jeho hlavičkové zakončenie skončilo na brvne Tatrana. Onedlho strieľal z dobrej pozície aj bývalý reprezentant Jendrišek, ale mieril nad bránu. V 72. minúte dobrý center Jánošíka našiel nabiehajúceho Marcina, ktorý zblízka vystrelil do Polačeka. Michalovský kolektív už vo zvyšnom priebehu nedovolil Mikulášu ani pomyslieť na zdramatizovanie duelu a bez problémov dokráčal k ôsmemu triumfu v sezóne.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (1:3)

Góly: 40. Steinhübel - 2. L. Jánošík, 10. D. Magda, 34. M. Marcin

ŽK: 53. Pavišič (Liptovský Mikuláš)

Rozhodovali: Gemzický - E. Weiss, Jánošík; 191 divákov

MFK TATRAN: Polaček – R. Župa, Tumma, Spychka, Diviš (89. M. Popovič) – Gerát (89. Václavik), Steinhübel, Pavišič (66. T. Staš) - Laura, R. Bartoš (66. Voško), Jendrišek (66. A. Gaži)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Marjanovič, Volanakis, Kotula - Qose (64. M. Begala), Njie (87. Shimamura), Peňa (87. T. Slebodník) - L. Jánošík (76. I. Žofčák), Kanu (64. Adekunle), M. Marcin

Hlasy trénerov:

Ondrej Desiatnik (tréner Liptovský Mikuláš): "Gratulujem kolegovi k zaslúženým trom bodom. Súper v prvom polčase využil naše školácke chyby, ktoré by sa v najvyššej súťaži nemali stávať. Aj keď sme sa možno potom snažili hrať, na prvú ligu to bolo málo. Chlapcov počas jari ťažila psychika, bolo to vidieť v tréningoch aj zápasoch. Snažili sme sa ich namotivovať, ale nepodarilo sa nám to, preto sme záchranárske práce nezvládli."

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Potrebovali sme tieto tri body a od úvodu sme to mali výborne rozohraté. Myslím si, že sme si vo zvyšnom priebehu aj slušne uhrali. Bol to náročný zápas, lebo sme mohli veľa aj stratiť a z tohto pohľadu to bolo nepríjemné. Získali sme však tri body a podľa mňa zaslúžene."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 29. apríla o 18.00 hod.: Skalica - Michalovce (7. kolo nadstavby)

Sobota 6. mája o 18.00 hod.: Michalovce - Trenčín (8. kolo nadstavby)

Sobota 13. mája o 16.30 hod.: Ružomberok - Michalovce (9. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov