Viac ako na trávniku behá po doktoroch

2015-04-23 12:00:00

Smoliar Tomáš Chovanec v jari odohral zatiaľ iba sedemnásť minút, lepia sa naňho zranenia.

Jedna zo zimných posíl víťaza východnej skupiny DOXXbet ligy a aktuálne druhého tímu nadstavby o postup do prvej ligy MFK Zemplín Michalovce Tomáš Chovanec má hlavu v smútku. Trápia ho zdravotné problémy, kvôli ktorým pauzuje už viac ako mesiac. V drese nového zamestnávateľa zatiaľ nastúpil v iba jedinom stretnutí zo siedmich možných, aj to len na krátkych sedemnásť minút, ktoré si odkrútil v Poprade. Čo ho trápi a kedy sa skončia jeho patálie?

Bezproblémová zima

Zdravotné trampoty rodáka z Ružomberka začali krátko pred začiatkom jarnej časti. „Celá zimná príprava bola v pohode, až kým mi počas sústredenia v Turecku nepraskla cieva v lýtku. Do achilovky mi začala stekať krv a dostal som zápal, s ktorým som maródoval dlhší čas,“ rozhovoril sa T. Chovanec a pokračoval: „Keď som mal tú achilovku zapálenú a na nohu som nedošľapoval, tak sa mi o jeden centimeter posunula platnička. Achilovka sa mi dala do poriadku, aj doktor Jacko z Prešova mi povedal, že môžem trénovať, ale stále som cítil nejakú bolesť...“ Tak sa urastený Lipták vybral za ružomberským lekárom Kobelom. „Ten mi vyrovnal chrbticu a naordinoval niekoľkodňové voľno, aby tá preťažená achilovka prestala bolieť.“ Tomáš sa dal ako-tak do poriadku a cestoval aj s mužstvom do Popradu, kde vybehol na trávnik zhruba štvrťhodinu pred koncom. „Asi minútu pred koncom som dostúpil na nohu a urvalo sa mi nejaké vlákno, keďže achilovka bola oslabená...“

Zlepšuje sa to

Skrátka, na 27-ročného zakončovateľa sa lepil jeden zdravotný problém za druhým. A to nebolo všetko, keď už počas minulého týždňa začal opäť naplno zarezávať, počas jedného z tréningov sa znova ozvala „neposlušná“ achilovka. „Momentálne trénujem individuálne, chodím do posilňovne, bicyklujem, cvičím nohy, ale ten normálny tréning mi chýba,“ povzdychol si odchovanec ružomberského futbalu, ktorý si svoje doterajšie pôsobenie v MFK Zemplín predstavoval úplne inak. „Už mi to ide aj na hlavu. Čakám, kým tá achilovka prestane bolieť. Zlepšuje sa to každým dňom, nuž verím, že do dvoch-troch dní sa budem môcť zapojiť do tréningového procesu.“ Tomášovi Chovancovi tak stále nezostáva nič iné, len sledovať zápasy len z tribúny. „Teším sa, že chlapcom sa darí a vyhrávajú, o to nám aj ide. Verím, že takto to bude pokračovať aj naďalej a čoskoro budem hrať už aj ja,“ dodal na záver debaty. 

Zdroj: denník Korzár