Na Trenčín sme doma nestačili

2023-05-06 12:04:38

Michalovčania na vlastnom trávniku prehrali 0:2.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nezvládli ďalší domáci zápas. V sobotu podvečer v súboji 8. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa ťahali za kratší koniec s Trenčínom, ktorému podľahli 0:2. V tomto kalendárnom roku na svojom štadióne stále nevyhrali, nepodarilo sa im to ani na šiesty pokus. Žlto-modrí klesli v tabuľke na deviatu priečku a pred Zlatými Moravcami, ktoré okupujú barážovú jedenástu pozíciu, majú už ib dvojbodový náskok.

Úvodnému výkopu predchádzala milá udalosť, primátor mesta Michalovce Miroslav Dufinec a člen predstavenstva MFK Zemplín dodatočne zablahoželali ikone domáceho klubu Igorovi Žofčákovi k okrúhlej 40-tke, ktorú oslávil 10. apríla. Ku gratulantom sa pridali aj tréneri a kapitáni oboch celkov. Na pamiatku dostal Žofi dres i darčekový kôš.

Zemplínčania mali od úvodu prevahu, ktorú mohol pretaviť v 9. minúte do vedúceho gólu Jánošík, ale jeho strelu brankár Vozinha vyrazil. O päť minút na opačnej strane mieril mimo troch žrdí pokus Soaresa. V 19. minúte po signále z rohového kopu Jánošíka sa lopta dostala k Marcinovi, ktorého bomba na vzdialenejšiu žrď išla tesne nad. Po uplynutí polhodiny hry z čista-jasna udreli hostia. Z pravej strany poslal Bainovič prízemný center do päťky, loptu pätičkou pohladil Kozlovský a Bagín na zadnej žrdi zblízka otvoril skóre - 0:1. Krátko pred prestávkou dostali domáci ďalší úder, na Soaresov center si nabehol Stojsavljevič a hlavou zvýšil na 0:2.

Aj v druhom polčase boli aktívnejší domáci, defenzíva hostí na čele s gólmanom Vozinhom však pracovala spoľahlivo. Trenčania sa často snažili kúskovať a zdržiavať hru, takže Michalovčania sa nevedeli dostať do tempa. V 68. minúte mal na hlave kontaktný gól Marcin, po Jánošíkovom rohu však takmer z bránkovej čiary minul bránu. O pár desiatok sekúnd si pripravil palebnú pozíciu Jánošík a jeho strelu z hranice šestnástky zneškodnil výborný Vozinha. Kapverdský brankár si v nadstavenom čase poradil aj s hlavičkami Adekunleho a Volanakisa, a tak si hostia aj bez piatich hráčov základnej zostavy odviezli zo Zemplína všetky tri body.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 0:2 (0:2)

Góly: 30. Bagín, 42. Stojsavljevič

ŽK: 89. Kupusovič, 90+. Lavrinčík (obaja Trenčín)

Rozhodovali: Marhefka - Vorel, E. Weiss; 631 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Marjanovič, Volanakis, Kotula - F. Vaško (84. T. Slebodník), Njie (46. Adekunle), Peňa (84. Qose) - L. Jánošík (69. I. Žofčák), Kanu (69. Krivokapič), M. Marcin

AS: Vozinha - M. Kmeť (86. Praženka), Bagin, Stojsavljevič, Kozlovský - Oladoye, Bainovič - Azango, Dos Santos (73. Lavrinčík), Soares (73. Yem) - Kupusovič (89. Okunola)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, boli sme nepríjemní a vypracovali sme si tri-štyri dobré šance. Rozhodujúce bolo, kto v tomto stretnutí strelí prvý gól. My sme ho z dobrého úvodu nevyťažili a naopak sme inkasovali. Mám pocit, že aj keby sme hrali do rána, tak gól by sme nedali. Chlapcom nemôžem vytknúť nič, bola tam snaha, aktivita aj nasadenie, ale naša efektivita bola nulová. Bohužiaľ, bez gólu sa vyhrať nedá. Musíme bojovať ďalej, treba sa z toho vyspať, o týždeň nás čaká nová výzva. Verím mužstvu, že zvyšné dve kolá zvládneme."

František Straka (tréner Trenčína): "Som veľmi spokojný, pretože sme dokázali poraziť kvalitného súpera a dokonca na jeho trávniku. Mali sme pred domácimi veľký rešpekt, ale som rád, že plán, s akým sme do Michaloviec prišli, nám vyšiel na sto percent. Po dlhej ceste sme sa síce zo začiatku pomalšie dostávali do tempa, ale potom sa mi naša hra páčila. Dokázali sme využiť naše šance a teší ma, že o našej výhre rozhodli stopéri. Tieto tri body sú pre nás nesmierne cenné."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 13. mája o 16.30 hod.: Ružomberok - Michalovce (9. kolo nadstavby)

Sobota 20. mája o 18.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (10. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov