Pod Čebraťom tretia prehra v rade

2023-05-13 09:19:34

Druhýkrát po sebe zaknihovali Michalovčania výsledok 0:2.

Rozhodne sa až v poslednom kole. Michalovským futbalistom stačil na spečatenie záchrany zisk jediného bodu, avšak ani na ten nedosiahli. Na ružomberskom trávniku v rámci 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa prehrali 0:2. V záverečnom stretnutí nadstavby tak v priamom súboji so Zlatými Moravcami budú bojovať o to, aby sa vyhli barážovému dvojzápasu o zotrvanie v najvyššej súťaži.

Od úvodu sa hral opatrný futbal, väčšinou sa hra odvíjala medzi šestnástkami. Prvé zakončenie jedného z tímov prišlo až po štvrťhodine hry, kedy domáci Gerec v ťažkej pozícii poslal loptu nad bránu. V 32. minúte napriahol spoza šestnástky Domonkos takisto nad svätyňu hostí. O päť minút neskôr takmer rozburácal ružomberské tribúny Chrien, avšak po jeho hlavičke Kuzhukhar vyškriabal loptu nad brvno. V nadstavenom čase takmer udrelo na opačnej strane, k zakončeniu sa dostal striedajúci Marcin, ktorého strelu vykopol z bránkovej čiary obranca Fabiš.

Hneď po obrátke sa Marcin o slovo prihlásil opäť, s jeho pokusom si však Krajčírik poradil. Oveľa sľubnejšiu šancu mal v 55. minúte ďalší striedajúci hráč hostí Begala, ktorý sa dostal k lopte vyrazenej Krajčírikom po predchádzajúcom centri Jánošíka, avšak michalovský stredopoliar z dobrej pozície prestrelil bránu. V 63. minúte sa Liptáci ujali vedenia, keď sa zblízka presadil Madleňák a bolo 1:0. Domácim po góle narástli krídla a o šesť minút navýšil skóre po peknej strele k vzdialenejšej žrdi Šefčík - 2:0. Zemplínčania sa už nezmohli na odpoveď, až v úplnom závere mal zníženie na kopačke Adekunle, no stroskotal na gólmanovi Krajčírikovi.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)

Góly: 63. Madleňák, 69. Šefčík

ŽK: 78. Domonkos, 83. Rakyta - 28. Volanakis

Rozhodovali: Gemzický - Košecký, Roszbeck; 654 divákov

MFK: Krajčírik – Úradník, Fabiš, Malý, Selecký (81. Tučný) – Domonkos (81. Rakyta), M. Zsigmund (67. Švehla) – Šefčík (83. M. Kelemen), Chrien, Madleňák (67. Macejko) – Gerec

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Marjanovič, Volanakis - D. Magda, F. Vaško (46. M. Begala), Njie (83. I. Žofčák), Peňa, Ceklič (38. M. Marcin) - L. Jánošík (83. Kanu), Adekunle

Hlasy trénerov:

Peter Struhár (tréner Ružomberka): "Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. V prvom polčase tam však bolo veľa nepresností, súper nám s troma stopérmi dobre vykrýval priestory, ktoré sme chceli využívať. V druhom polčase sme sa častejšie dostávali do zakončenia a boli sme efektívni. Dali sme dva góly a tam sa to rozhodlo. Opäť sme vyskúšali v zápase mladých hráčov a tí ukázali, že do budúcna s nimi musíme rátať."

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Z našej strany to bol nezvládnutý zápas. Neboli sme na tom dobre pohybovo, neboli sme ani dôrazní v súbojoch. Domáci zaslúžene zvíťazili. Keď sa chceme vyhnúť baráži, tak v nasledujúcom zápase musíme byť inak nastavení v emóciách a energii. Máme týždeň na to, aby sme tieto veci zmenili respektíve sa na nich nastavili."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 20. mája o 18.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (10. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov