Mladší dorastenci z Ružomberka s bodom

2015-04-21 12:00:00

Pod Čebraťom zabodovalo len družstvo U17, keď dosiahlo výsledok 2:2. Celok U16 prehral tesne 1:2.

Po rozpačitom úvode do jarnej časti začali mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce dosahovať solídne výsledky. Po víťazstvách v Podbrezovej (predtým ešte doma neprehrali s Bardejovom) si tentoraz priviezli jeden bod z ružomberskej pôdy. Pod Čebraťom celok U17 remizoval 2:2 (2:1) a tím U16 zaknihoval na Liptove na pôde vedúceho celku tabuľky najtesnejšiu prehru 1:2 (1:0).

U17

Tréner Tomáš Kozár: "Domáci boli urastenejší, prehrávali sme osobné súboje v strede a toho pramenil ich tlak pred pokutovým územím. Ale bol to taký remízový zápas, dali sme dva krásne góly po únikoch Reného Lukáča, mali sme tam ešte jeden náznak šance. V druhom polčase to už bol len medzišestnástkový futbal. Dvakrát sme vyhrávali, ale podľa mňa je remíza zaslúžená. Chýbalo viac futbalovosti, škoda, že sme vedenie neudržali. Jeden gól sme dostali po štandardke, viackrát tam boli situácie, kedy sme sa niektoré nebezpečné situácie snažili riešiť futbalovo, namiesto toho, aby sme loptu odkopli a sformovali naše rady. Chlapcov však chcem pochváliť, každý bod zvonku sa cení. Mrzí ma, že sa vykartoval Dávid Špak a zranil sa aj Šimon Poprik, ktorínám budú chýbať najbližšie v Trenčíne."

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:2)

Góly: 36. Kudlička, 50. Omasta - 13. Ciganoc, 40. R. Lukáč

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - Poprik (41. Vinc), Vojtovič, D. Špak, D. Sopata - P. Kolesár, Ciganoc, Lehotský (61. Masnica), T. Lukáč, R. Lukáč - M. Zlacký

U16

Asistent trénera Jaroslav Dargaj: "Prvých dvadsať minút z našej strany bolo veľmi dobrých, hneď v úvode sme sa ujali vedenia gólom Martina Vaška. V prvom polčase sme mali ešte ďalšie tri-štyri šance na skórovanie, ktoré sme však nepremenili. Po zmene strán sme dostali gól z pokutového kopu, zároveň nám rozhodca vylúčil hráča. Potom sme inkasovali aj druhý gól, domáci mali prevahu, stálo pri nás aj šťastie. Chlapcov aj napriek prehre môžem za výkon pochváliť, veľmi dobre zahral Kristián Marcinčák a podržal nás aj brankár Tomáš Majerník."

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)

Góly: 53. Brenkus (11 m), 60. Machaj - 4. M. Fedor

ČK: 52. Manduľák (Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: T. Majerník - O. Paluba, Manduľák, Dzurjovčin, Bumbera (25. D. Vasiľ) - M. Fedor, Princz, Marcinčák, M. Vaško (76. Hospodár), Polačko - Matuščák (70. Kotlár)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 25. apríla o 11.00/13.00 hod.: Trenčín - Michalovce (21. kolo)

Piatok 1. mája o 12.00/14.15 hod.: Michalovce - MFK Košice (22. kolo)

Sobota 9. mája o 11.00/13.15 hod.: Senec - Michalovce (23. kolo)