Program baráže a play-off o EKL

2023-05-16 21:29:34

O poslednú pohárovú miestenku do Európskej konferenčnej ligy UEFA sa bude hrať play-off. 

Keďže Spartak Trnava si víťazstvom v Slovnaft Cupe vybojoval priamu miestenku do pohárovej Európy a keďže zároveň už s istotou skončí na treťom mieste tabuľky, o posledné miesto do Európskej konferenčnej ligy sa bude ešte bojovať. V play-off o EKL UEFA sa stretnú štyri tímy, ktoré skončili po 32 kolách na 4. – 7. mieste tabuľky. Dnes je isté, že trojicu Slovan, DAC 1904 a Spartak doplní v pohárovej Európe jeden zo štvorice Podbrezová, Dukla Banská Bystrica, Žilina či Ružomberok.   

AKO BUDE VYZERAŤ PLAY-OFF O EURÓPSKU KONFERENČNÚ LIGU  

V play-off o Európsku ligu sa budú hrať najskôr semifinále. V prvom semifinále sa stretne 4. tím tabuľky po nadstavbovej časti so siedmym tímom, teda víťazom skupiny o udržanie sa (MFK Ružomberok, pozn. red.). V druhom semifinále na seba narazí piaty tím tabuľky proti šiestemu. Zápasy sa hrajú na jeden víťazný, pričom výhodu domáceho prostredia budú mať lepšie postavené tímy v tabuľke po nadstavbovej časti. Semifinálové zápasy sú na programe v utorok 23. mája. Víťazi zápasov sa stretnú vo finále, ktoré je naplánované na v piatok 26. mája. Výhodu domáceho prostredia bude mať opäť tím, ktorý po nadstavbovej časti Fortuna ligy bol na vyššom mieste tabuľky. Ak sa v zápasoch nerozhodne v riadnom hracom čase, nasleduje predĺženie a po ňom prípadný penaltový rozstrel.   

AKO BUDE VYZERAŤ BARÁŽ O FORTUNA LIGU

Mužstvo, ktoré skončí na predposlednom mieste tabuľky po nadstavbovej časti Fortuna ligy, pôjde do baráže. Dnes je jasné, že to bude jeden z dvojice FC ViOn Zlaté Moravce – Zemplín Michalovce. Obe mužstvá sa v priamom boji o zotrvanie vo Fortuna lige stretnú v poslednom kole a výhodu domáceho prostredia budú mať Michalovce. Vyzývateľom o miestenku v najvyššej lige bude druhý tím 2. ligy, ktorým je Tatran Prešov. Baráž o Fortuna ligu sa hrá na odvety. 23. mája je na programe prvý zápas, pričom výhodu domáceho prostredia bude mať Prešov. Hrať sa bude v Ličartovciach, kde Tatran hráva svoje domáce zápasy. Keďže štadión nedisponuje umelým osvetlením, hrá sa už o 15:30 hod. Odveta bude v piatok 26. mája na štadióne fortunaligistu. Oba barážové zápasy odvysiela naživo Dajto. Zápasy play-off o EKL UEFA aj barážové duely prinesie naživo streamovacia platforma Voyo.     

PLAY-OFF O EKL UEFA:   

Semifinále:

Utorok 23.5.2023 o 17:30: Podbrezová / MFK Dukla – Ružomberok (Voyo) 

Utorok 23.5.2023 o 17:30: Podbrezová / MFK Dukla – Žilina (Voyo)   

Finále:

Piatok 26.5.2023 o 17:30: Víťaz semifinále 1 – Víťaz semifinále 2 (výhodu domáceho prostredia má vyššie postavený tím v tabuľke po odohraných 32 kolách)   

BARÁŽ O FORTUNA LIGU   

Utorok 23.5.2023 o 15:30 v Ličartovciach: Tatran Prešov – FC ViOn / Zemplín Michalovce (Dajto, Voyo) 

Piatok 26.5.2023 o 20:30: FC ViOn / Zemplín Michalovce – Tatran Prešov (Dajto, Voyo)