Nútený koniec už po štvrťhodine

2023-06-07 17:05:53

Petrík nedohral duel za slovenskú 18-tku.

V prvom prípravnom zápase s českými rovesníkmi remizovala slovenská osemnástka v náročnom zápase po odhodlanom výkone 1:1. V súboji, ktorý sa odohral v utorok podvečer v akadémii DAC Dunajská Streda, poslal Slovákov do vedenia kmeňový hráč Michaloviec Zoran Záhradník, susedia spoza rieky Morava však po zmene strán skóre vyrovnali. V základnej zostave nastúpil okrem Záhradníka aj ďalší futbalista MFK Zemplín Dávid Petrík, ktorý sa však na ihrisku dlho neohrial. Už po štvrťhodine hry si privodil zranenie kolena a musel predčasne striedať. "Minkimu" prajeme skóre uzdravenie aj návrat na zelené trávniky.

Slovensko 18 - Česko 18 1:1 (1:0)

Góly: 24. Z. Záhradník - 54. Hranoš

SR 18: Badžgoň - Hranica (65. Marek), Rýzek, Mielke (77. Marušin), A. Oravec - Holíček, M. Šimun (55. Hájovský), Weber (77. Brandis) - PETRÍK (18. M. Marko), Z. Záhradník (55. V. Vaľko), A. Masaryk (65. Čulen)

Branislav Fodrek (tréner SR 18): „Podľa mňa výborný zápas, s rešpektom voči kvalitnému súperovi berieme remízu, je to spravodlivý výsledok. Česi lepšie vstúpili do zápasu, my sme prevzali kontrolu po krásnom góle. Po prestávke súper zbieral odrazené lopty, preto s ňou hral viac a častejšie, pravdou však je, že vyrovnal po našej chybičke. Zápas nám ukázal silnejšie aj slabšie úseky, takže môžem skonštatovať, že vieme hrať aj lepšie, ale chlapci sa vydali, odovzdali. Povieme si k zápasu viac a v piatok pôjdeme do odvety.“

Zdroj hlasu trénera a foto: futbalsfz.sk