Opäť sme zvíťazili, tentoraz v Seredi!

2015-04-19 12:00:00

Michalovčania pokračujú v nadstavbe vo víťaznom ťažení, o najtesnejšej výhre 1:0 rozhodol Michal Hamuľak.

Na vedúcu Skalicu strácame už iba dva body! Futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce využili zaváhanie svojho najväčšieho konkurenta v boji o postup do prvej ligy a naplno zabodovali v Seredi. V súboji 3. kola nadstavbovej časti DOXXbet ligy skupiny o postup triumfovali na ihrisku ŠKF tesne 1:0, keď víťazstvo zariadil útočník Michal Hamuľak, pre ktorého to bol druhý presný zásah od návratu do michalovského dresu.

Súper od Zemplínskej šíravy otvoril skóre hneď v úvode duelu. Bayón našiel kolmou prihrávkou Hamuľaka, ktorý potvrdil povesť kanoniera a obstrelil Rybánskeho. V 24. min sa slušná divácka kulisa dožadovala pokutového kopu, keď Koscelník fauloval na hranici šestnástky Pecha. Krátko po polhodine hry skončila pekná strela hosťujúceho režiséra Bayóna mimo brány. Futbal v prvom polčase veľa radosti nepriniesol, hralo sa skôr medzi šestnástkami. Vzrušujúcejšie chvíle nastali až po zmene strán. V 63. min hlavičkoval po centri Loduhu Adam vedľa. Následne Michalovce Sereď pritlačili, postupne sa do možností dostali Grič, Podhorin a Koscelník. V 75. min kopol roh na hlavu Streňa Bayon, no pokus striedajúceho útočníka sa medzi tri žrde nevošiel. V záverečných minútach sa domáci nadýchli do posledného náporu. Avšak po prihrávke Huláka mieril tesne vedľa pravej žrde stopér Mujkoš a 5 minút pred koncom v čistej gólovej šanci zlyhal mladík Meszlényi. Zápas, na ktorom boli prítomní aj samotní tréneri Nitry a Skalice Michal Hipp a Štefan Horný, sa tak skončil zaslúženým triumfom Michaloviec. (zdroj: nitra.sme.sk)

Tréner František Šturma: "Bol to veľmi ťažký zápas s ťažkým súperom, pretože Sereď má celkom dobré mužstvo. Od prvých minút sme boli aktívnejším tímom, mali sme viac z hry a držali sme viac loptu na kopačkách. Podarilo sa nám skoro dať gól, už v deviatej minúte, keď sa presadil Mišo Hamuľak. Aj po góle sme pokračovali v našom trende. Na konci polčasu boli úseky, keď sa veľa bojovalo a nám sa vtedy nedarilo veľmi kombinovať, lebo tam bolo veľa dôrazu. Do druhého polčasu sme vstúpili s tým, že urobíme všetko preto, aby sme to vedenie udržali, poprípade pridali ešte druhý gól, určite sme nechceli inkasovať. Tomu sme aj prispôsobili našu taktiku, takže ten druhý polčas bol možno trošku herne z oboch strán horší. Som rád, že sme to víťazstvo udržali, chlapcom musím poďakovať za tímový výkon, zápas nám zobral veľmi veľa síl."

ŠKF Sereď - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)

Gól: 9. M. Hamuľak

ŽK: 51. Tarek, 66. Varhaník, 87. A. Morong - 23. M. Koscelník, 81. Michal Gallo

Rozhodoval: Mastiš - 953 divákov

ŠKF: L. Rybánsky – Tarek, R. Hulák, Mujkoš, Jurica - T. Hanzel, M. Pecho (55. Kasaj), M. Gál (55. Varhaník), Loduha – A. Morong, Marián Adam (74. R. Meszlényi)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Bayón (90+. S. Danko), Turík (78. Caballero), M. Koscelník - M. Hamuľak (65. Streňo)

Zvyšné výsledky 3. kola DOXXbet ligy skupiny o postup:

Šaľa - Poprad 2:1, Liptovský Mikuláš - Senec 0:0, Prešov - Skalica 0:0, Bardejov - Žilina B 1:0, Nitra - Zvolen 1:1

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 25. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Nitra (4. kolo)

Sobota 2. mája o 16.30 hod.: Žilina B - Michalovce (5. kolo)

Sobota 9. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Skalica (6. kolo)