Presvedčivé domáce víťazstvo nad Šaľou

2015-04-11 12:00:00

FK Slovan Duslo porazili žlto-modrí 4:0, do čierneho dvakrát trafil Samuel Garcia Bayón, raz Marcos Calero Perez a Dominik Kunca.

Aj druhé stretnutie v nadstavbovej skupine o postup do prvej ligy zvládli michalovskí futbalisti na výbornú. Na domácom ihrisku si Zemplínčania poradili so Šaľou, ktorú porazili jednoznačne 4:0 (2:0). Keďže však aj vedúca Skalica zaknihovala víťazstvo, keď doma zdolala Liptovský Mikuláš 2:0, stále strácajú na Záhorákov štyri body.

Úvodná desaťminútovka zápasu bola opatrná, ani jeden tím sa nedostal na dostrel súperovej brány. Až prišla 12. minúta a prvá šanca domácich, ktorá aj skončila gólom. Bayón si narazil loptu so svojim krajanom Monterom, stredom obrany sa dostal až do šestnástky a prestrelil Kolmokova - 1:0. O päť minút nato mohol zvýšiť vedenie MFK Zemplín Kunca, ale po centri strelca otváracieho gólu zneškodnil jeho hlavičku hosťujúci gólman. V 23. minúte však už svoju druhú príležitosť na skórovanie dokázal využiť, keď po peknom prízemnom centri Bališa bez problémov rozvlnil sieť - 2:0. Dvojgólové vedenie domácich upokojilo a necelej tisícke divákov predviedli ešte niekoľko rýchlych a pekných akcií, no bez gólového efektu.


Po prestávke pokračovala prevaha Michalovčanov, tesne pred uplynutím hodiny hry Gričovu bombu vyškriabal spod brvna Kolmokov, ale v 68. minúte už bol na hlavičku Pereza, ktorého z priameho kopu presne našiel Bayón, prikrátky - 3:0. Vzápätí sa o slovo prihlásili aj hostia, Szabó však z dobrej pozície prekopol Kirovu bránu a hneď na opačnej strany namieril nad po tvrdej strele aj Šimčák. V 74. minúte po rohu Bayóna parádny Turíkov volej len tesne minul ľavú žrď Kolmokovej brány. Michalovské víťazstvo prikrášlil päť minút pred koncom súboja skúsený Bayón, keď sa presadil z pokutového kopu, ktorý bol nariadený za faul Ďatka na Hamuľaka.


MFK Zemplín Michalovce - FK Slovan Duslo Šaľa 4:0 (2:0)

Góly: 12. a 85. Bayón (druhý z 11 m), 23. D. Kunca, 68. Perez

ŽK: 43. Podhorin, 82. D. Kunca - 30. Galbavý, 33. Kružlík, 62. Ďatko

Rozhodoval: K. Horváth - 948 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - B. Bališ (30. M. Hamuľak), Bayón, Turík (74. A. Leško), Montero (46. M. Koscelník) - D. Kunca

FK SLOVAN DUSLO: D. Kolmokov - M. Nagy, Konopásek, Ďatko, M. Kochan - Galbavý, Kružlík, G. Matič, Fehervári, M. Popovič - L. Szabó

Zvyšné výsledky 2. kola DOXXbet ligy skupiny o postup:

Senec - Poprad 3:2, Skalica - Liptovský Mikuláš 2:0, Zvolen - Sereď 1:2, Žilina B - Prešov 1:3, Bardejov - Nitra 2:3

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 19. apríla o 16.00 hod.: Sereď - Michalovce (3. kolo)

Sobota 25. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Nitra (4. kolo)

Sobota 2. mája o 16.30 hod.: Žilina B - Michalovce (5. kolo)