Starší dorastenci doma vyprášili Slovan

2015-04-01 12:00:00

Bratislavčanov na vlastnej pôde zdolali hladko 4:0, hetrikom sa zaskvel Pavol Bellás, štvrtý gól pridal Jozef Vajs.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zaknihovali v stredu dopoludnia presvedčivé domáce víťazstvo nad bratislavským Slovanom, ktorému tak pripravili prvú jarnú prehru. V stretnutí 18. kola Dôvera I. ligy U19 porazili na svojej umelej tráve tím z hlavného mesta po výbornom výkone vysoko 4:0 (2:0).

Od úvodu sa hral dobrý futbal a už v 4. minúte mali domáci výhodu pokutového kopu, ktorý bol nariadený za faul Laczkóa na Vajsa. Loptu si na biely bod postavil Andrejko, ale úspešný nebol, keď jeho strelu vyrazil gólman Greif. O necelých desať minút sa však už Michalovčania radovali, po prihrávke Vajsa Bellás krížnou strelou prekonal brankára belasých - 1:0. V 18. minúte mohlo byť vyrovnané, avšak Kondrlík vo veľkej šanci minul prázdnu bránu domácich. Potom to na druhej strane skúšal Andrejko, jeho pokus však išiel vedľa. V 38. minúte MFK Zemplín zvýšil svoje vedenie, keď po peknom prieniku Vajsa v páde prekonal Greifa opäť Bellás.


Krátko po zmene strán dvakrát nebezpečne unikol slovanistickej obrane Andrejko, ale domáci z toho nič nevyťažili. Ten istý hráč po hodine hry skúšal šťastie znova, vystrelil však nad. Krátko nato strieľal aj striedajúci Straka a brankár jeho pokus vyrazil na rohový kop. Neskôr pohrozili aj Bratislavčania, keď po ich rohovom kope skončila lopta na brvne domácej brány. S chuťou hrajúci Zemplínčania sa necelú štvrťhodinu dočkali aj tretieho gólu, o ktorý sa postaral strelecky disponovaný Bellás, keď premenil penaltu za faul na Vajsa, a zavŕšil tak čistý hetrik. Posledné slovo zápasu patrilo aktívnemu Vajsovi, ktorý v 85. minúte upravil na konečných 4:0 pre zverencov kormidelníka Alberta Rusnáka.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 4:0 (2:0)

Góly: 13., 38. a 78. Bellás (tretí z 11 m), 85. Vajs

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, A. Kuľha, M. Janočko, Mikovčík - M. Bednár, Ilinjo, Fedyna (54. P. Kolesár) - Vajs (88. Havrila), Bellás, J. Andrejko (61. Straka)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 11. apríla o 11.00 hod.: Žilina - Michalovce (19. kolo)

Sobota 18. apríla o 11.00 hod.: Michalovce - Bardejov (20. kolo)

Streda 28. apríla o 11.00 hod.: Michalovce - Senec (21. kolo)