Brankári zo Zemplína v národných výberoch

2015-03-24 12:00:00

Matúš Kira dostal pozvanie do slovenskej reprezentácie do 21 rokov, Patrik Macej pre zmenu do českej 20-tky.

Počas najbližšieho víkendu, kedy budú na programe záverečné zápasy dlhodobej časti DOXXbet ligy, sa obaja zemplínski zástupcovia v súťaži – Michalovce aj Trebišov – budú musieť zaobísť bez svojich brankárskych jednotiek. Nie žeby museli pauzovať kvôli zraneniam alebo trestom, ale preto, že si ich dobrú formu z posledného obdobia všimli aj reprezentační tréneri. Matúš Kira aj Patrik Macej, kmeňoví hráči michalovského MFK Zemplín, obdŕžali pozvánky do slovenskej 21-tky, resp. českej 20-tky.

Potešilo ich to

Obaja gólmani odcestovali na zrazy po víkendových zápasoch, Matúš Kira v Poprade dokonca chytal pred očami kouča U21 Pavla Hapala. „Vedel som, že sa príde pozrieť, avšak počas duelu som sa na to snažil nemyslieť,“ povedal rodák z Kolonice pri Snine, ktorý mal prvú skúsenosť s reprezentáciou vlani, keď odchytal jeden zápas za SR 20. „Bola to akási širšia nominácia 21-tky. Nečakal som, že teraz ma povolajú opäť, ale o to viac ma to potešilo, veď každý by sa raz chcel dostať do reprezentácie. Bol to aj môj malý sen.“ Pozvánka do najcennejšieho dresu pochopiteľne potešila aj Patrika Maceja, ktorý hosťuje v trebišovskom Slavoji. „Keď som sa dozvedel, že som v nominácii, tak som bol najšťastnejší človek na svete, lebo veľmi som si to prial a robil som všetko pre to, aby som sa tam späť dostal, keďže od 18-tky som v repre chýbal. Je to pre mňa aj taký comeback,“ uviedol P. Macej.

Nastúpia proti sebe?

Mladí Slováci odohrajú počas tohto zrazu dva zápasy, vo štvrtok v Myjave s Nórmi a v pondelok v Zlatých Moravciach s Ukrajincami. „Budem tam mať silnú konkurenciu, okrem mňa sú v nominácii aj Hruška z Myjavy a Chovan z Trenčína. Budem sa však snažiť svojou pracovitosťou na tréningoch presvedčiť dôveru trénerov, aby ma medzi tri žrde postavili,“ odvetil M. Kira. Česká 20-tka vedená Pavlom Hoftychom nastúpi v piatok v Prahe proti tamojšiemu A-mužstvu Dukly a v utorok v Aue proti Nemecku. „Budem dúfať, že mi tréneri dajú šancu, s Nemcami to bude väčšia skúška ako s Duklou. A keď ju dostanem, urobím všetko preto, aby som nesklamal a dostal pozvánku aj nabudúce,“ pridal sa rodák z Ostravy, ktorý narážal na aprílový zraz, počas ktorého sa český výber stretne s tým slovenským. Môže sa teda stať, že budeme svedkami pikantného súboja dvoch veľkých kamarátov Kira – Macej! „Už sme sa o tom bavili, podpichovali sme sa navzájom, patrí to k tomu. Týmto by sme chceli pozdraviť svojich brankárskych kolegov z Michaloviec Martina Rašku a Mariána Kelemena,“ s úsmevom zakončili debatu talentovaní brankári.

Zdroj: denník Korzár