Pred súperom majú rešpekt, nie však strach

2016-05-07 12:00:00

Na horúcej trnavskej pôde by žlto-modrí radi natiahli sériu bez prehry, Griga očakáva nabudenú Trnavu aj veľa ľudí.

Včera predpoludním nabrali smer Trnava futbalisti prvoligových Michaloviec. Nováčik súťaže sa dnes o 19. hodine predstaví na pôde tamojšieho Spartaka. Žlto-modrí prenocovali už tradične v Jaslovských Bohuniciach a v slovenskom Ríme sa dnes pokúsia ukoristiť nejaký bodík, ktorým sa priblížia k záchranárskemu cieľu. V tejto sezóne už raz v prekrásnej City Arene „zbíjali“, keď vyhrali gólom Stanislava Danka 1:0. Podarí sa im prekvapiť aj tentoraz?

Vedia, čo ich čaká

Zápasy týchto dvoch tímov v aktuálnom ročníku zakaždým skončili najtesnejším víťazstvom hostí, Trnavčania oplatili domácu prehru Zemplínčanom na ich pôde, keď na výhru im stačila jediná strela do priestoru troch žrdí. „Vieme, aký zápas sme s nimi na vlastnom ihrisku odohrali, s Trnavou sa dá hrať. Na jej pôde to však bude niečo iné. Cestujeme k súperovi s rovnakým rešpektom ako k ostatným, strach však určite nemáme. Ideme tam odohrať zápas, ktorý bude dôležitý, ale určite nie rozhodujúci,“ tvrdil kormidelník MFK Zemplín Stanislav Griga, ktorý na svojich zverencoch počas týždňa badal väčšiu chuť po domácej výhre nad Senicou. „Každý takýto duel a gól v nadstavení povzbudí. Chlapci to potrebovali, trošku to z nich opadlo. Pred sebou však máme ešte tri zápasy, liga určite bude ešte zaujímavá.“

Obom o niečo ide

Spartak odohral posledné dva duely už pod vedením trénera Miroslava Karhana, ktorý nahradil Ivana Hucka. A v oboch porazil silných protivníkov – doma Žilinu 3:0 a vonku majstra z Trenčína 3:1! „Trnavčania sú po dvoch výhrach nabudení a bude bojovať. Asi príde aj viac ľudí ako predtým, budú zvedaví na zmenený Spartak. Na jeho horúcej pôde nás nečaká nič ľahké,“ povedal Stanislav Griga. Pre nováčika bude dnešné meranie síl posledným na ihrisku súpera v tejto sezóne, lebo zvyšné dva zápasy odohrá na domácom štadióne. Rozlúči sa s bodovým ziskom? „Bude to ťažké, ale urobíme pre to všetko. My aj Trnava stále máme o čo hrať, ešte sme nehrali proti súperovi, ktorému už o nič nešlo a tak tomu bude pravdepodobne až do konca súťaže,“ uviedol michalovský lodivod. 

Zdroj: denník Korzár