Jarný gólový účet otvorila zimná posila

2015-03-17 12:00:00

Antonio Garcia Montero skóroval hneď vo svojom prvom domácom stretnutí za Michalovce, a to už po štyroch minútach hry.

Prvým jarným strelcom druholigového A-tímu Michaloviec sa stal španielsky legionár Antonio Garcia Montero, ktorý je jednou zo zimných posíl žlto-modrých. Jarné gólové mlčanie strelcov lídra tabuľky a po sobotňajšom zápase aj už definitívneho víťaza východnej časti DOXXbet ligy ukončil po 94. minútach. Len štyri minúty stačili tomuto 23-ročnému ľavonohému záložníkovi, aby skóroval v jeho premiérovom súťažnom stretnutí na michalovskom štadióne. Aj preto mal z gólu veľkú radosť. „Keď som prekonal brankára, cítil som sa výborne, lebo prvý gól je stále veľmi dôležitý. Dúfam, že som si ním zvýšil dôveru u trénera, pretože mu chcem ukázať, že patrím do základnej zostavy. Chcem stále hrať a pomáhať tímu,“ rozhovoril sa Antonio Garcia Montero.

„Toni“, ako ho v tíme všetci familiárne nazývajú, hneď v úvode duelu s Moldavou nad Bodvou zužitkoval prihrávku od Martina Koscelníka, ktorú pohotovo usmernil za gólmana Stanislava Pellu, čím naštartoval svoje mužstvo za prvými jarnými bodmi. „Z našej strany to bolo celkom dobré stretnutie, mali sme veľkú prevahu a držanie lopty počas celého priebehu. Dôležité je, že máme víťazstvo a tri body, hoci tie sa nám do nadstavbovej tabuľky započítavať nebudú. Najbližšie v sobotu nás čaká súboj na ihrisku Popradu, tam pôjdeme tiež s cieľom vyhrať,“ pokračoval.

Montero prišiel do michalovského celku v priebehu zimnej prípravy a v klube je už zhruba dva mesiace. Naposledy pôsobil v Éciji, predtým aj vo Valladolide či Getafe. „V Michalovciach sa cítim výborne, aj keď na začiatku to bolo ťažké, lebo som po slovensky nevedel povedať ani slovo a nerozumel nič. Je však dobré, že sú tu ďalší Španieli, Marcos Calero Perez, Joan Manuel Sánchez Caballero, Samuel Garcia Bayón a Vernon De Marco Morlacchi, pretože mi veľmi pomáhajú. Ale chcem sa začať učiť po slovensky, čochvíľa budem mať učiteľku,“ uviedol Montero, ktorému naše otázky prekladal „tlmočník“ Marcos Perez. Za pár týždňov sa však už nejaké slovíčka na „Toniho“ nalepili. „Dobre, prosím, ako sa máš, ďakujem,“ vyhŕkol zo seba lámavou slovenčinou a s úsmevom na perách michalovský futbalista.