Vonku dvakrát viedli, napokon nebodovali

2015-03-14 12:00:00

Starší dorastenci Michaloviec neuspeli v Trnave. Prehrali tam 2:3, všetky tri góly domáceho tímu dal Lukáš Slávik.

Podarilo sa im streliť prvé jarné góly, ale na prvé jarné víťazstvo musia stále čakať. Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce prehrali v zápase 15. kola Dôvera I. ligy U19 na ihrisku trnavského Spartaka tesne 2:3 (1:1), hoci dvakrát nad svojim súperom viedli. 

Tréner Albert Rusnák: "Škoda tejto prehry, lebo zápas mal veľmi dobrú úroveň. Šance sme mali my aj domáci, podržal nás brankár. Podľa mňa bol zlomovým momentom súboja ten, keď sme dali gól na 2:1 pre nás z penalty, no o pár sekúnd, hneď po rozohrávke, vsietil súper vyrovnávajúci gól. Boli sme málo dôrazní, hlavne v defenzíve, urobili sme v nej veľa chýb. Ak chceme vonku bodovať, nemôžeme sa ich dopúšťať. Prvé dva góly sme dostali po centroch zo strany do šestnástky, kde sme nechali voľných hráčov, to sa nemôže stávať. Družstvo ukázalo svoju kvalitu, prehra nás veľmi mrzí. Musíme sa z chýb, ktoré sme v zápase urobili, poučiť a v najbližšom domácom dueli urobíme všetko preto, aby sme zabodovali naplno. Mrzia ma aj zranenia, až dvakrát som musel vynútene striedať, najprv sa zranil v závere prvého polčasu po súboji s brankárom Ján Vaško, potom aj Pavol Bellás, práve vtedy, keď vybojoval pokutový kop."

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 3:2 (1:1)

Góly: 45., 57. a 74. L. Slávik - 26. a 56. J. Andrejko (druhý z 11 m)

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, A. Kuľha, Grič, J. Straka - Ilinjo, Havrila (69. Halagan), Fedyna - J. Vaško (44. Bellás, 63. Bavoľar), Vajs, J. Andrejko

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 21. marca o 11.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (16. kolo)

Piatok 27. marca o 15.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (17. kolo)

Streda 1. apríla o 10.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (18. kolo)