Trnava sa chce priblížiť k pohárovým brehom

2016-05-07 12:00:00

Michalovský MFK Zemplín sa dnes predstaví v Trnave, kde už raz v tejto sezóne dokázalo zabodovať naplno. Zopakuje to aj teraz?

Trnava spravila víťazstvami nad Žilinou a v Trečníne výrazný krok k naplneniu predsezónneho cieľa - účasti v Európskej lige. Navyše, po zmene trénera sa predviedla v dobrom hernom štýle. "Určite nám tieto výsledky pomohli psychicky. Myslím si, že sme nehrali zle ani za trénera Hucka, ale pod Miroslavom Karhanom sme sa chytili," poznamenal kapitán Trnavy Martin Mikovič. "Michalovciam máme čo vracať. Práve nováčik nám na jeseň zobral na našom trávniku všetky body. Pre zachraňujúci sa tím je každý zápas ako finále Ligy majstrov. Rešpektujeme jeho silu, ale musíme nastúpiť aktívne a presadiť sa v koncovke, aby sme sa priblížili k pohárovým brehom," usmial sa trnavský rýchlik a neúnavný bojovník.

Michalovce neprehrali posledné tri zápasy kolá a vzdialili sa poslednej Skalici. "Náskok nie je výrazný, skôr klamlivý. Stačí jedno zaváhanie, Záhoráci zaberú a všetko sa ešte zdramatizuje. Stále nedýchame spokojne. Rozhodne sa chceme od zápasu k zápasu zlepšovať a v Trnave aspoň zopakovať výkon z Ružomberka," povedal spoľahlivý 33-ročný stredopoliar nováčika Tomáš Sedlák. Východniari sa na jar v koncovke presadili len v Žiline, odvtedy vonku už päť zápasov neskórovali. "Naposledy pod Čebraťom sme sa dostali do koncovky, ale chýbal nám väčší pokoj na kopačkách." Michalovce ako prvé dokázali vyhrať v City arene. "Každý duel je náročný. Trnava má kvalitu, po zmene v realizačnom tíme má mužstvo nový impulz. Sústredíme sa na seba, aby sme mali z predvedenej hry dobrý pocit a pokúsime sa bodovať," doplnil rodák z Popradu, ktorý si najvyššiu súťaž vyskúšal aj v Turecku, Rakúsku a Maďarsku. Mužstvo cestovalo v piatok a nie prvý raz v sezóne sa ubytovalo v kaštieli v Jaslovských Bohuniciach. Do tréningového procesu sa vrátil gruzínsky stopér Khubutia.

MOTÍV ZÁPASU

Zvládne Trnava pod taktovkou Miroslava Karhana aj tretí zápas za sebou víťazne a celkovo natiahne domácu neporaziteľnosť na deväť duelov? Alebo sa konečne presadí nováčik a po viac ako dvoch mesiacoch vonku skóruje?

CHÝBAJÚ

Trnava: Cleber (zranenie), Čonka (otázny štart)

Michalovce: Regáli, Turík, Savvidis, L. Tóth (zranenie)

 

Zdroj: denník Šport