V prvom jarnom zápase tesná prehra

2015-03-08 12:00:00

Michalovčania prekvapujúco zakopli na ihrisku košickej Lokomotívy, kde prehrali 0:1.

Úvodné jarné majstrovské vystúpenie A-mužstvu MFK Zemplín Michalovce nedopadlo úspešne. Žlto-modrí totiž prekvapujúco prehrali v súboji 19. kola DOXXbet ligy skupiny Východ na ihrisku v Družstevnej pri Hornáde, kde svoje domáce zápasy hráva košická Lokomotíva, najtesnejším rozdielom 0:1 (0:0). Pre Zemplínčanov to bola len tretia prehra v sezóne, napriek tomu si však udržali na čele tabuľky osembodový náskok pred druhým Zvolenom, ktorý cez víkend takisto neuspel.

Na pôde po jeseni desiateho celku druholigového pelotónu mal vedúci tím územnú prevahu, ale vpredu toho veľa vymyslieť nedokázal. Prvý strelecký pokus vyslal v 4. minúte Turík, ale lopta z jeho kopačky išla nad bránu. O ďalšie štyri minúty zahrmelo na opačnej strane: z pravej strany odcentroval Kinský a Kira musel loptu vyškriabať spod brvna. Potom Kuncova tečovaná strela len tesne minula cieľ a v 23. minúte mal na kopačke gól Labun, avšak v stopercentnej šanci zaváhal, keď netrafil priestor troch žrdí. Hostia boli aktívnejší, Bayónova bomba vyprášila rukavice Giertlovi, Kunca vypálil nad a domáci brankár sa zaskvel aj pri dobrej strele Montera, ktorú vyrazil nohami. Následne nezapršalo ani zo štyroch rohov hostí v krátkom časovom úseku, tak sa mužstvá pobrali do kabín za bezgólového stavu.


V druhom dejstve hry Michalovčania poľavili a hráči Lokomotívy vycítili šancu. Veľké šance na skórovanie mal Labun, ale Kiru prekonať nevedel. V 52. minúte dostal spätnú prihrávku od Hloušeka, michalovský gólman však výborne zasiahol, o niekoľko minút neusmernil do siete ani výborný center Zajaca. Na opačnej strane to skúšal striedajúci Koscelník, avšak jeho slabú strelu Giertl bez problémov chytil. V 66. minúte sa udial rozhodujúci moment duelu: po súboji Podhorina s Labunom nariadil rozhodca Ježík pokutový kop v prospech Košičanov. Loptu si na biely bod postavil Hloušek a hoci Kira jeho strelu k pravej žrdi bravúrne vyrazil, dobiehajúci Labun skóroval - 1:0. Po góle hostia zvýšili úsilie a Kunca zo šestnástkového oblúka len tesne minul bránu. V 77. minúte prišla obrovská príležitosť na vyrovnanie, Perez krížne vystrelil, prekonal aj Giertla, ale toho na bránkovej čiare zastúpil Cmarko, ktorý loptu odkopol do bezpečia. A keď neskôr veľmi nepresne zakončili aj Kunca a Danko, skončil sa duel tesnou výhrou Lokomotívy.

FC Lokomotíva Košice - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 67. T. Labun

ŽK: 56. P. Zajac, 69. Vilkovský - 88. D. Kunca

Rozhodoval: Ježík - 350 divákov

FC LOKOMOTÍVA: Giertl - Cmarko, M. Petričko, L. Horváth, Špavelko (84. Cuprišin) - Kolek - Kinský (90. D. Fábry), M. Hloušek, P. Zajac - T. Labun - Vilkovský

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Streňo - Morlacchi (56. M. Koscelník) - D. Kunca, Bayón (84. S. Danko), Turík, Montero (71. A. Leško) - M. Hamuľak

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 14. marca o 14.30 hod.: Michalovce - Moldava nad Bodvou (20. kolo)

Sobota 21. marca o 17.30 hod.: Poprad - Michalovce (21. kolo)

Sobota 28. marca o 15.00 hod.: Michalovce - Dolný Kubín (22. kolo)