V príprave Lokomotívy Košice žiari Tomáš Labun

2015-02-26 12:00:00

Prvým súperom MFK Zemplín v jarnej časti druhej ligy budú "železničiari". Ako prebieha príprava v klube z metropoly východu?

Lokomotíva Košice zobrala prípravu na jarnú časť druhej ligy Východ s plnou vážnosťou. Zverenci trénera Dušana Ujhelyho odohrali doteraz už jedenásť zápasov, absolvovali aj týždňové sústredenie v Tatrách.

Napriek tomu, že Lokomotíva sa už s najväčšou pravdepodobnosťou neprebojuje do prvej šestky a na jar tak bude hrať iba o záchranu, vedenie klubu urobilo všetko pre to, aby mužstvo posilnilo. Prišli skúsení futbalisti ako Patrik Zajac či Marek Petričko, ale aj talentovaný český mládežnícky reprezentant Dominik Špavelko. V hre je dokonca ešte príchod aj ďalších posíl, ktoré s tímom trénovali počas celej zimnej prípravy.

Najvýraznejšou postavou "Loky" bol počas uplynulých týždňov ofenzívny univerzál Tomáš Labun. Ten strelil v príprave už desať gólov a znovu dokázal, že tím sa na neho môže spoľahnúť. "Strelecká forma? Dá sa to aj tak povedať. Dôležitejšie bude, aby to mne, ale i celému tímu vydržalo do ligových duelov," prezradil v rozhovore pre klubový web rodák z Humenného, ktorý je presvedčený o tom, že zimná príprava splnila svoj účel: "Hodnotím ju pozitívne. Bola náročná, no tak to má byť. Veľa sme behali, nabrali sme kondíciu, v ostatných týždňoch sme odohrali viacero kvalitných zápasov. Samozrejme, ešte stále máme na čom pracovať. Musíme zdokonaliť predovšetkým niektoré herné a štandardné situácie."

Na týždňovom sústredení v Tatrách sa stmelil kolektív, hoci Labun priznáva, že byť zavretý šesť dní s tými istými ľuďmi niekedy spúšťa ponorkovú chorobu. "Po pár dňoch sme si už v istých okamihoch aj liezli na nervy, no vždy to bolo zo srandy. Tak to má byť. Inak bolo sústredenie super, každý deň sme mali tréning alebo zápas. Dôležité bolo, že sme pracovali s loptou," vysvetľuje hráč s číslom 5, ktorý sa už nevie dočkať prvého jarného kola: "Už sa tešíme. Osobne sa ťažkej jari neobávam. Verím, že to bude lepšie, než bolo na jeseň."

Zdroj: profutbal.sk