O remízu sme prišli v nadstavenom čase...

2015-02-16 12:00:00

Poľskej Bytovii Bytów sme podľahli tesne 1:2, o jediný gól nášho celku sa postaral striedajúci Erik Streňo.

Michalovskí futbalisti sa rozlúčili s herným sústredením v tureckej Antalyi najtesnejšou prehrou 1:2 s účastníkom druhej najvyššej poľskej súťaže Bytoviou Bytów, keď o remízu prišli v nadstavenom čase, presnejšie v 93. minúte... Po tomto stretnutí sa naše druholigové A-mužstvo začne pripravovať na cestu domov, hotel Grand Park Lara by mali opustiť v utorok v ranných hodinách.

Do stretnutia vstúpili lepšie hráči poľského tímu, ktorí boli v úvodnej 20-minútovke dôraznejší v osobných súbojoch a hrali na hranici tvrdosti. Michalovčania sa im v tomto smere nedokázali vyrovnať, ale postupom času sa začali viac osmeľovať. Krátko po polhodine hry však prvýkrát inkasovali, keď Bytów skóroval z pokutového kopu, ktorý bol nariadený za faul Podhorina vo vlastnej šestnástke na Surdykowskeho. Penaltu úspešne realizoval sám faulovaný hráč. Do kabín tak išli v najtesnejšom jednogólovom vedení futbalisti nováčika druhej najvyššej poľskej súťaže.

V druhom dejstve hry zvyšovali zverenci kormidelníka Františka Šturmu aktivitu a v niektorých úsekoch mali prevahu a súpera prehrávali. Dokázali si aj vypracovať zopár príležitostí, ktoré však nedokázali pretaviť do gólového úspechu. Sľubné šance mali striedajúci hráči Kunca a Tóth. Náš tím sa však vyrovnania predsa len dočkal, keď na konci krásnej akcie v 85. minúte bol Streňo, ktorý upravil na 1:1. Hneď nato sa v tutovke ocitol Podhorin, ktorý mohol dokonať michalovský obrat, ale dobrej šanci zaváhal. Keď sa už zdalo, že súboj sa skončí remízou, v nadstavenom čase podnikli Poliaci rýchly protiútok, na konci ktorého bol Formela - 2:1.

MKS Drutex Bytovia Bytów - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 33. Surdykowski (11 m), 90+. Formela - 85. Streňo

MKS DRUTEX BYTOVIA: Laskowski – Socha, Wróbel (73. Bak), Juraszek, Wilczyňski (46. Szewczyk) - Okuno (57. Kryszak), Jastrzembski (45. Mandrysz), Bajič (73. Pietroň), Maka (46. Formela), Jakóbowski (63. Michalski) - Surdykowski (67. Buzala)

MFK ZEMPLÍN: Raška (46. P. Macej) - Perez (46. D. Kunca), Michal Gallo, Podhorin, Šimčák (46. Streňo) - M. Koscelník, A. Leško, S. Danko, Montero, M. Regáli - T. Chovanec (70. L. Tóth)

Tréner František Šturma: "Poľský celok bol podobným súperom ako švédsky Sirius, s ktorým sme hrali v piatok. Opäť to bola výborná zápasová previerka, som veľmi rád, že sme mohli hrať proti tomuto kvalitnému protivníkovi, v lige takého mať nebudeme. Škoda, že sme nepremenili viaceré dobré šance na skórovanie. Keď sme vyrovnali, videl som na chlapcoch veľké odhodlanie streliť aj druhý gól, ale v 93. minúte sme urobili hlúpu chybu, súper podnikol rýchly brejk troch proti dvom a dal nám druhý gól. Treba však pripomenúť, že pre nás to bol štvrtý duel v priebehu desiatich dní. Navyše nás trápia zranenia, proti Bytówu tiež nemohli nastúpiť viacerí hráči. Náročné zápasy sme absolvovali iba s približne pätnástimi hráčmi."

Najbližšie stretnutie odohrajú michalovskí futbalisti v piatok 20. februára o 13. hodine proti prvoligovej Podbrezovej. Súboj sa mal pôvodne uskutočniť na hlavnom štadióne v Poprade, napokon sa odohrá na doposiaľ neznámom mieste.