Našim druhým súperom v Turecku bude Sirius

2015-02-13 12:00:00

Proti švédskemu druholigistovi nastúpi MFK Zemplín v piatok o 15.30 hod. miestneho času, na Slovensku je o hodinu menej.

Herné sústredenie michalovských futbalistov v tureckej Antalyi sa prehuplo do druhej polovice a v piatok vyzvú Zemplínčania na súboj druhého súpera. Kým v stredu mali dočinenia s bulharskou futbalovou školou, keď nastúpili proti FC Vereya Stara Zagora (vyhrali 2:1), v piatok narazia na švédskeho súpera. Žlto-modrí si zmerajú sily s mužstvom IK Sirius FK. Keďže pre našincov je to veľká neznáma, trošku si tohto michalovského súpera predstavíme.


IK Sirius je klub sídliaci v meste Uppsala ležiacom v juhovýchodnom Švédsku a založený bol v roku 1907. Mužský celok hráva v druhej najvyššej švédskej súťaži, ktorá nesie názov Superettan. V uplynulej sezóne 2014 (vo Švédsku sa hrávajú súťaže systémom jar-jeseň) a ako nováčik obsadil spomedzi šestnástich účastníkov solídne šieste miesto. Tím sa do druhej ligy vrátil po štyroch rokoch, počas ktorých pôsobil v Divízii 1. Nová sezóna Superettan odštartuje začiatkom apríla, teda mesiac pred štartom jarnej časti slovenskej druhej ligy. Trénerom Siriusu, ktorého klubovými farbami modrá a čierna, je Kim Bergstrand a v kádri má iba troch legionárov - Američana Patricka Hopkinsa, Ghančana Kingsleya Sarfa a Nigérijčana Mosesa Ogbu. Pre Švédov bude duel s Michalovcami prvým v rámci sústredenia v Turecku.