Tretí deň v Turecku zakončený víťazstvom

2015-02-11 12:00:00

Streda priniesla prvú hernú previerku, v ktorej si lepšie počínali Michalovčania. Čo hovorí na tento deň Španiel Perez?

Michalovskí futbalisti majú za sebou už tretí deň v tureckej Antalyi, konkrétne v stredisku Lara. Stredajší program už bol obohatený o prípravný duel s bulharským tímom FC Vereya Stara Zagora, ktorému pripravili prehru 1:2, keď sa gólovo presadili Martin Regáli a Antonio Garcia Montero. Stretnutie sa odohralo na veľmi dobrom ihrisku, ktoré je od hotela Grand Park Lara, v ktorom sú zverenci tréneri Františka Šturmu ubytovaní, vzdialené zhruba päť minút cesty autobusom. Zaujímavé je, že aj výprava Starej Zagory býva v rovnakom hoteli ako Michalovčania.


Pred prvým z trojice duelov na tureckej riviére si ešte predpoludním žlto-modrí zatrénovali, tí hráči, ktorí nastúpili proti Bulharom v základnej zostave, dostali menšiu dávku tréningu, ostatní zarezávali naplno. Popoludní už prišiel spomínaný zápas s víťazným michalovským koncom. „Hrali sme dobre, v prvom polčase sme väčšinou mali loptu my vo svojej moci, len škoda, že sme nedali gól, lebo šance nato sme mali. V druhom polčase sme už vedeli, čo máme robiť, dali sme skoro gól. Avšak skoro sme ho aj dostali, bol to hlúpy gól. Potom sme však ešte zabojovali a odmenou nám bol druhý gól. Sme radi, že sme zvíťazili. Čakajú nás ešte ďalšie dve stretnutia, verím, že aj v nich budeme úspešní,“ povedal pravý obranca MFK Zemplín Marcos Calero Perez, ktorý si pochvaľuje tréningové plochy v Turecku. „Som s nimi spokojný. Veľmi dlho sme už netrénovali na prírodnej tráve, v Michalovciach sme stále chodili na umelú. Hneď cítiť rozdiel, je to lepšie,“ doplnil španielsky legionár.


Aj keď kvôli tréningom a zápasom nemajú hráči vedúceho celku východnej skupiny DOXXbet ligy veľa voľného času, ak sa nejaký vyskytne, predovšetkým večer, môžu sa venovať svojim aktivitám. Ako trávi voľno Marcos a spol.? „Po večeri sme už unavení z náročného dňa, preto oddychujeme, pozeráme televíziu, rozprávame sa s rodinou, ktorá je ďaleko. Keď potrebujeme, tak náš masér Igor Iľko nám dá výbornú masáž,“ zasmial sa Marcos Calero Perez.

Program MFK Zemplín na štvrtok 12. februára:

8.00 raňajky

10.00 tréning (tartan)

12.00 obed

14.40 odchod na tréning

15.00 tréning (ihrisko)

17.00 regenerácia + posilňovňa (individuálne)

18.00 večera

22.30 večierka