V Turecku sme na úvod zdolali Staru Zagoru

2015-02-11 12:00:00

Bulharský tím zdolali tesne 2:1, keď sa najprv presadil Martin Regáli a závere skóroval aj Antonio Garcia Montero.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali sériu troch zápasov na hernom sústredení v Turecku víťazstvom nad bulharským FC Vereya Stara Zagora, ktorého zdolali 2:1 (0:0). Stretnutie sa odohralo na výbornom ihrisku v stredisku Lara v Antalyi.

Prvý "turecký" duel nášho druholigistu bol kvalitný. Aktívnejšie začali Michalovčania, ktorí mali aj viac loptu na svojich kopačkách. K prvému ohrozeniu brány súpera sa dostali v 17. minúte, s Turíkovou slabou strelou si brankár Vereyi hravo poradil. Ten istý hráč to o päť minút neskôr skúšal opäť, jeho nebezpečný volej však išiel tesne vedľa. V 27. minúte sa prvýkrát zatrepotala sieť za bulharským gólmanom, keď sa peknými nožničkami presadil Bayón, no gól neplatil pre ofsajd. Krátko po polhodine hry Kuncovu bombu vyrazil brankár. Bulhari nemali v prvom polčase žiadnu vážnejšiu príležitosť, preto sa polčas skončil bez gólov.


Po výmene strán ubehlo len sedem minút, keď Turík vypracoval šancu pre Regáliho, a ten sa zoči-voči brankárovi nemýlil - 0:1. Stara Zagora však bleskurýchlo dokázala vyrovnať, z pravej strany krížne vystrelil Stefanov a začínalo sa odznova. Po tomto góle michalovskému súperovi narástli krídla a na niekoľko minút prebral iniciatívu. Jeho aktivita mu mohla priniesť ovocie v podobe druhého gólu, ale autora vyrovnávajúceho gólu z priameho kopu vychytal Kira. V 65. minúte sa k strele z 30 metrov odhodlal striedajúci Montero a lopta len tesne minula cieľ. Tento španielsky legionár potom skúšal šťastie opäť, v druhom prípade namieril do brvna. Do tretice sa však už radoval z víťazného gólu, keď zblízka dotlačil do brány Regáliho prihrávku - 2:1. Žlto-modrí tak porazili Staru Zagoru zaslúžene 2:1.

FC Vereya Stara Zagora - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:0)

Góly: 54. Stefanov - 52. M. Regáli, 87. Montero

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez (82. M. Koscelník), Michal Gallo, Podhorin, Streňo - Morlacchi - D. Kunca, Bayón (46. Montero), Turík (80. S. Danko), M. Regáli - M. Hamuľak (36. A. Leško)

Ďalší duel v rámci herného sústredenia v Turecku odohrajú Michalovčania v piatok 13. februára o 15. hodine miestneho času proti švédskemu tímu IK Sirius FK.