Dominik Kunca – michalovský spasiteľ

2016-05-03 12:00:00

Preto tak dlho neskóroval, lebo gól si šetril na Senicu. Debata s trénerom pomohla, Serečin bol na pokraji zúfalstva.

Dlhočizná séria michalovských futbalistov bez domáceho víťazstva sa skončila. Fortunaligový nováčik čakal na ďalší trojbodový zisk na vlastnom štadióne presne 189 dní. Od Podbrezovej, ktorú v októbri zdolal 2:0, v nasledujúcich šiestich dueloch dosiahol bilanciu dve remízy a štyri prehry. Až prišiel posledný aprílový deň a najtesnejší triumf nad Senicou v pomere 2:1. O zisku troch bodov rozhodol Dominik Kunca, ktorý senického gólmana Michala Šullu prekonal v nadstavenom čase druhého polčasu!

Dúfa, že ligu ukopú

Pár desiatok sekúnd po tom, ako náhradný rozhodca ukázal, že nadstavovať sa budú štyri minúty, zahrával z poliacej čiary priamy brankár domácich Marián Kelemen priamy kop. Loptu poslal do hosťujúcej šestnástky, odkiaľ ju Seničania odvrátili len ku Tomášovi Sedlákovi, ktorého nie veľmi vydarený center sa dostal až k Dominikovi Kuncovi, ktorý najprv loptu napálil len do gólmana Michala Šullu, ale z dorážky rozvlnil sieť – 2:1! Michalovské tribúny sa dostali do varu, celý štadión skandoval Zemplín, Zemplín! „To sa ani nedá opísať slovami. Diváci boli v ošiali, bol to krásny pocit. Padol mi obrovský kameň zo srdca, že som sa konečne presadil. Možno preto som tak dlho neskóroval, lebo gól som si šetril práve na tento zápas,“ usmial sa Dominik Kunca, ktorý strelil svoj prvý jarný gól. A čo je zaujímavé, naposledy sa presadil tiež proti Senici. Deň pred zápasom si ho k sebe povolal tréner Stanislav Griga. „Hovoril mi, že mám byť stále koncentrovaný a pripravený, že moja šanca príde. Veril mi a zdôrazňoval, že mám dobré zakončenie. V predchádzajúcich dueloch som sa do šancí dostával, ale góly neprichádzali. Veril, že môžem tento zápas rozhodnúť. A stalo sa,“ hovoril Dominik. Po dlhej dobe potešili hráči nováčika svojich priaznivcov troma bodmi. „Myslím si, že víťazstvo je zaslúžené, lebo sme si vypracovali viac šancí ako súper. Nepredviedli sme nejaký oslnivý futbal, hlavné však je, že body ostali doma. Keď sme však inkasovali v záverečnej desaťminútovke, tak som si povedal, že to už snáď ani nie je pravda, že súper nám stále dá prakticky z prvej šance gól. Ale stále som veril, že sa to šťastie otočí a aj my konečne rozhodneme v úplnom závere. Išli sme za víťazstvom dokonca a vyplatilo sa,“ uviedol rodák zo Strážskeho. Zemplínčania získali cenné body v boji o záchranu. „Zatiaľ však nič nemáme v kapse a musíme ďalej makať. Dúfam, že prvú ligu ukopeme.“

Body veľmi potrebovali

Skóre sobotňajšieho duelu otváral už v 18. minúte Filip Serečin, ktorý svojou silnou ľavou nohou trafil na centimeter presne k ľavej žrdi Šullovej brány. Odchovanec košického MFK nadviazal na výborné výkony zo zápasov s Dunajskou Stredou či v Ružomberku a tešil sa z prvého zásahu od svojho návratu do Michaloviec. „Náš výkon síce nebol až taký dobrý ako v prechádzajúcich domácich súbojoch, ale získali sme tri body, za ktoré sme veľmi vďační. Vyhrali sme, takže sme spokojní,“ skonštatoval 26-ročný technicky výborne vybavený ofenzívny stredopoliar. Zemplínčania dlho držali jednogólový náskok, a keďže Senica bola vpredu prakticky neškodná, mnohí už verili, že skóre sa už nezmení. Až prišiel rohový kop Dávida Leška v 82. minúte a presná hlavička striedajúceho iba 17-ročného mladíka Ladislava Almásiho, ktorý vyrovnával na 1:1. „Z mojej strany to bolo také déja vu. Stalo sa nám to tretíkrát v rade. Bol som už na pokraji zúfalstva. Opäť sme to mali výborne rozohrané, ale chýbal poisťujúci druhý gól. My to skrátka nevieme uhrať bez gólu...“ krútil hlavou Filip Serečin. Žlto-modrí však napokon strhli víťazstvo na svoju stranu v 91. minúte. „To veľké šťastie bolo vidieť na celom štadióne a tribúnach, ktoré ožili. Radosť bola oprávnená, lebo tri body sme veľmi veľmi potrebovali.“ MFK Zemplín si polepšil v záchranárskom boji, ale vyhrané ešte nemá. „Pred nami sú ešte tri kolá, hrá sa o deväť bodov. Matematicky stále nemáme záchranu v suchu. Najbližšie hráme v Trnave, kde takisto budeme chcieť niečo uhrať,“ uzavrel Filip Serečin.

Zdroj: korzar.sk