Futbalisti majú za sebou prvý deň v Turecku

2015-02-10 12:00:00

Do hotela dorazili s meškaním, privítalo ich upršané počasie. Kto z michalovskej výpravy do Turecka nedorazil?

S menším oneskorením, ale predsa dorazili v pondelok neskoro večer do cieľovej destinácie, ktorou bol hotel Grand Park Lara, futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce. Príchod na herné sústredenie do Turecka skomplikovali viaceré problémy, ten prvý museli riešiť už na letisku vo Viedni, kde pre končiacu sa platnosť cestovného pasu neprešiel cez kontrolu lekár tímu Viliam Knocik, ktorý sa tak musel vrátiť domov. Žlto-modrí nasadli na palubu lietadla, ktorý mal meškanie, bez neho. Ani na istanbulskom letisku to nebolo ideálne, Michalovčania zmeškali pôvodný let, preto došli do hotela až tesne pred polnocou. Navyše sa im „zatúlala“ batožina, ktorú dostali až v utorok ráno.

Napriek týmto nepriaznivým okolnostiam nestratil celý tím MFK Zemplín chuť do práce. V krajine polmesiaca našli ideálne podmienky na pilovanie herného systému. „Vedeli sme, do čoho ideme. Martin Raška do Turecka v minulosti často cestoval, preto on vybavoval všetky dôležité veci ohľadom nášho pobytu. Zatiaľ sme nadmieru spokojní s ubytovaním, so stravou, ale predovšetkým s tréningovými plochami, kvôli nim sme hlavne do Turecka prišli. Ihriská sú na super úrovni, trávnatý povrch je veľmi dobrý. Verím, že aj vďaka tomu sa priblížime k našim jarným cieľom,“ povedal lodivod druholigistu František Šturma. Michalovskú výpravu neprivítalo v oblasti Antalye práve najlepšie počasie, v utorok výdatne pršalo a teplota sa pohybovala len okolo desiatich stupňov. „Počasie si nevyberieme... Boli by sme radšej, ak by bolo teplejšie, ale s tým sa popasujeme. Chlapcom som hovoril, že ťažko je na cvičisku, ľahko na bojisku, preto sa cez tie prekážky, ktoré nás pristihli, snažíme prenášať. V tíme je dobrá atmosféra, chlapci pracujú veľmi dobre. Hoci sme boli po dlhej ceste, hráči vyzerali sviežo a na tréning sa tešili, aj keď pršalo. Odmakali ho na sto percent, správali sa ako praví profesionáli.“

V stredu čaká na Zemplínčanov dopoludnia tréning a popoludní odohrajú prvý z troch zápasov na sústredení, keď si zmerajú sily s bulharským PFC Vereya Stara Zagora (o 15. hodine miestneho času). „Na tréningu budú hráči rozdelení na dve skupiny, jedna, ktorá naskočí do zápasu v základnej zostave, bude mať svoj program, bude sa napríklad venovať štandardkám. Druhá časť chlapcov bude mať normálny tréning v plnej záťaži a niektorí z nich naskočia do stretnutia ako striedajúci hráči,“ hovoril F. Šturma, ktorý na margo prvého súpera v Turecku poznamenal: „Vieme, čo je to za mužstvo, ale neštudovali sme žiadne jeho herné systémy, to je úplne zbytočné. Ideme si to rozdať s kvalitným bulharským tímom, je dobré, že sa navzájom nepoznáme, aspoň obaja môžeme hrať otvorenú partiu bez taktických manévrov. Verím, že tento súper nás dobre preverí.“ Súboj s Bulharmi odohrajú „šturmovci“ v Beleku.

Program MFK Zemplín v stredu 11. februára:

7.30 raňajky

9.10 odchod na tréning

9.30 tréning

12.00 obed

13.45 príprava na zápas

14.00 odchod na zápas

15.00 zápas Stara Zagora – Michalovce

17.20 regenerácia

18.30 večera

22.30 večierka

Ako bývajú na izbách:

- Dominik Kunca, Oliver Podhorin, Martin Koscelník

- Michal Hamuľak, Erik Streňo, Tomáš Chovanec

- Michal Gallo, Matúš Kira, Patrik Macej

- Martin Regáli, Adrián Leško, Jozef-Šimon Turík

- Marcos Calero Perez, Vernon De Marco Morlacchi, Joan Manuel Sánchez Caballero

- Samuel Garcia Bayón, Antonio Garcia Montero, Marián Kelemen

- Lukáš Tóth, Milan Šimčák, Stanislav Danko

- tréner František Šturma

- asistent Adrián Devečka, tréner brankárov Martin Raška

- masér Igor Iľko