Michalovčania odchádzajú do Turecka

2015-02-08 12:00:00

Ich prechodným domovom sa na osem dní stane stredisko Belek, kde odohrajú tri duely s kvalitnými súpermi z troch krajín.

V pondelok 9. februára v skorých ranných hodinách (približne o štvrtej hodine) naberú futbalisti druholigového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce smer Turecko, kam pocestujú za účelom herného sústredenia. Výprava celku od Laborca vyrazí skoro ráno na svojom klubovom autobuse na vyše päťsto kilometrovú štreku naprieč celým Slovenskom, pretože ich prvou zastávkou bude viedeňské letisko, odkiaľ približne o 14.30 hod. odletia do hlavného mesta krajiny polmesiaca Istanbulu. Následne ich bude čakať druhý let do Antalye. Náročné a dlhé cestovanie ukončia zhruba tridsať kilometrovou cestou autobusom do strediska Belek, kde celé michalovské sústredenie bude prebiehať. Predpokladaný príjazd výpravy MFK Zemplín do hotela by mal byť okolo 21. hodine.

Od Turecka odchádza dokopy 26-členná výprava žlto-modrých - 21 hráčov a 5 členov realizačného tímu. Zo stabilného kádra s mužstvom nejde stredopoliar Jakub Grič, ktorý si v čase sústredenia bude plniť reprezentačné povinnosti v tíme Slovenska do 19 rokov. Mladí reprezentanti odohrajú v španielskej La Mange tri súboje na turnaji 4 krajín (postupne sa stretnú s Nórskom, Portugalskom a Českom).

Kto odchádza do Turecka:

Realizačný tím: František Šturma (hlavný tréner), Adrián Devečka (asistent trénera), Martin Raška (tréner brankárov), Igor Iľko (masér), Viliam Knocik (lekár)

Hráči: Matúš Kira, Patrik Macej, Marián Kelemen – Marcos Calero Perez, Oliver Podhorin, Michal Hamuľak, Samuel Garcia Bayón, Lukáš Tóth, Martin Regáli, Michal Gallo, Adrián Leško, Joan Manuel Sánchez Caballero, Tomáš Chovanec, Erik Streňo, Dominik Kunca, Martin Koscelník, Stanislav Danko, Jozef-Šimon Turík, Vernon De Marco Morlacchi, Milan Šimčák, Antonio Garcia Montero

Zemplínčania budú ubytovaní v päťhviezdičkovom hoteli Grand Park Lara (viac informácii o ňom môžete získať TU), ktorý sa nachádza priamo v Beleku. V tomto mestečku bude prebiehať aj tréningový proces zverencov kormidelníka Františka Šturmu. Tiež tam odohrajú aj tri prípravné duely so súpermi z troch krajín. Začnú s bulharským prvoligistom PFC Beroe Stara Zagora, potom ich preverí švédsky IK Sirius FK (II. liga) a na záver sa stretnú s účastníkom druhej najvyššej poľskej súťaže MKS Drutex Bytovia Bytów. Všetky stretnutia budú začínať o 15. hodine miestneho času (na Slovensku bude o hodinu menej). Zaujímavé je, že v rovnakom hoteli budú ubytovaní aj futbalisti českej Zbrojovky Brno. Michalovčania sa tak v Turecku stretnú aj s Filipom Serečinom, ktorý v závere jesene s nimi trénoval, ale v zime zamieril do tímu účastníka Synot ligy.

Termíny zápasov:

Streda 11. februára o 14.00 hod. SEČ: PFC Beroe Stara Zagora - Michalovce

Piatok 13. februára o 14.00 hod. SEČ: IK Sirius FK - Michalovce

Pondelok 16. februára o 14.00 hod. SEČ: MKS Drutex Bytovia Bytów

O Beleku:

Toto miesto je najnovším dovolenkovým strediskom na Tureckej riviére, na východnom pobreží od mesta Antalya, v Stredomorí. V tomto prázdninovom raji sa nachádzajú desiatky nových hotelov - rezortov alebo dovolenkových viliek. Všetky tieto rezorty sú veľmi luxusné, moderné a pohodlné. Nachádzajú sa pri piesočnatých plážach približne v rozpätí 30 km po pobreží. Hostia, ktorí obľubujú plávanie a opaľovanie, si určite obľúbia oblasť Beleku, moderné, luxusné, dovolenkové stredisko iba 40 km vzdialené od Antalye a 30 km od letiska v Antalyi. V Beleku sa nachádza viac ako 45 rozličných hotelov a dovolenkových viliek. Belek je jedným z najkrásnejších miest na južnom pobreží, ktoré spája plávanie a golf. Región má jedny z najlepších zariadení pre milovníkov golfu a jeho prírodné prostredie je perfektné pre odbúranie stresu. V čase sústredenia MFK Zemplín by sa teplota v tomto stredisku mala pohybovať okolo 18 stupňov.