MFK Zemplín si doma poradil s Bardejovom

2015-02-07 12:00:00

Nad tímom z horného Šariša vyhral 3:1, keď sa presadili postupne Samuel Bayón, Michal Hamuľak a Jozef-Šimon Turík.

V piatom prípravnom stretnutí si futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce pripísali na svoje konto tretie víťazstvo, keď si na vlastnej umelej tráve poradili s bardejovským Partizánom, s ktorým sa stretávajú aj v súťaži, 3:1 (1:0).

Tímy zo špice tabuľky východnej skupiny DOXXbet ligy predviedli kvalitné výkony, a diváci tak boli svedkami dobrého futbalu. V úvodnej štvrťhodine mohol otvoriť skóre Chovanec, ale zaváhanie hosťujúcej obrany gólom nepotrestal. V 20. minúte po rohu nebezpečne hlavičkoval skúsený Palša, avšak iba nad, a neskôr ten istý hráč z priameho kopu len tesne minul Kirovu svätyňu. Prvý gólový moment zápasu prišiel v závere úvodného dejstva a postarali sa oň domáci. V 42. minúte rozohral Morlacchi priamy kop šikovne na Kuncu, ktorý bol pri zakončení faulovaný Andraščíkom a rozhodca ukázal na biely bod. Penaltu s prehľadom premenil Bayón, a tak sa prvý polčas skončil výsledkom 1:0.


Pár minút po zmene strán pridali Zemplínčania druhý gól, keď po peknej akcii Kuncu prekonal Čikoša-Pavlička Hamuľak - 2:0. O desať minút nato sa Bardejovčania tešili z kontaktného gólu: po centri z ľavej strany prišlo k nedorozumeniu Kiru so Streňom, od ktorého sa lopta odrazila do brány. V ďalších minútach si mužstvá nevypracovali žiadnu gólovú príležitosť, hra sa zväčša odvíjala medzi šestnástkami. Avšak jeden gól ešte padol pred koncom stretnutia. V 84. minúte Kuncu vo veľkej šanci vychytal bardejovský gólman, lopta sa odrazila pred šestnástku k Turíkovi, ktorý z prvej šibalsky preloboval brankára a upravil tak skóre duelu na konečných 3:1 pre Michalovce.

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 3:1 (1:0)

Góly: 42. Bayón (11 m), 54. M. Hamuľak, 84. Turík - 64. vlastný Streňo

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Koscelník, Michal Gallo (60. Caballero), Podhorin, Streňo - Morlacchi (46. Grič) - D. Kunca, Bayón (68. Turík), Montero (76. Šimčák), M. Regáli (46. A. Leško) - T. Chovanec (46. M. Hamuľak)

PARTIZÁN: D. Molčan ml. (46. Čikoš-Pavličko) - V. Andraščík, Kutlík, Palša, Belunek (46. Kolibab) - Boháč (46. Pyda), L. Zápotoka (46. L. Stachura), J. Zápotoka (46. M. Jacko), Grohoľ, Gruca (60. Kačmár) - Milunovič (46. J. Guľa)

V pondelok odchádzajú Michalovčania na herné sústredenie do Turecka, kde by mali odohrať tri zápasy, prvé v Beleku proti bulharskej Starej Zagore v stredu 11. februára. Úvodný výkop duelu by mal byť o 15. hodine miestneho času (na Slovensku bude o hodinu menej).