Martin Bednár na skúške v Atalante Bergamo

2015-02-02 12:00:00

Talentovaný michalovský stredopoliar dokonca v drese tohto talianskeho tímu skóroval v prípravnom stretnutí.

Mladý záložník MFK Zemplín Michalovce a reprezentant Slovenska do šestnásť rokov Martin Bednár, absolvoval skúšku v talianskom klube Atalanta Bergamo. Slovenského záložníka si Atalanta vyhliadla v dvojzápase Slovákov proti Česku v septembri. Martin Bednár sa v Bergame zdržal štyri dni a absolvoval dva tréningy a jeden zápas. V ňom nastúpil v drese Atalanty proti o rok staršiemu súperovi z tohto regiónu. Domáci vyhrali 1:0 a to práve gólom defenzívneho záložníka z Michaloviec.

„Som rád, že si ma Atalanta vyhliadla a že si ma pozvala na skúšku. Akadémia sa mi veľmi páčila. Tréningové centrum je moderné, okrem trávnatých ihrísk je tam hneď niekoľko umelých plôch. Skoro každé jedno ihrisko malo aj vlastnú tribúnu. Tréningy boli zamerané skôr na techniku a prácu s loptou, všetko vo vysokej rýchlosti. Chlapci ma prijali dobre a skúšku hodnotím pozitívne,“ povedal o svojom krátkom pobyte v Taliansku Martin Bednár.

„Akadémia Atalanty je považovaná za najlepšiu v Taliansku a v hodnotení európskych akadémií jej patrí desiate miesto. V počte hráčov, ktorých vyprodukovala pre špičkový futbal momentálne predbehla aj mládežnícke základne Arsenalu, Bayernu Mníchov či Interu Miláno. Jej kvalitná práca je dlhodobo známa. Skauti Atalanty videli Martina v reprezentačnom drese proti Česku. Poznajú ho a preto si ho pozvali priamo do ich klubu. Chceli spoznať ako zapadne do tréningov a do kolektívu. To sa mu podarilo a my by sme samozrejme boli radi, ak by sa Martin mohol futbalovo vzdelávať v takomto kvalitnom prostredí. Chceli by sme sa poďakovať aj Michalovciam za to, že mu skúšku umožnila. Aj tento záujem klubu z talianskej Série A svedčí o tom, že v Michalovciach pracujú s mládežou kvalitne. O ďalších krokoch sa rozhodne v najbližších týždňoch,“ povedal Roman Vojtek z agentúry Stars and Friends, ktorá Martina Bednára zastupuje.

Bednár už v minulosti absolvoval skúšky v anglickom FC Liverpool a španielskej Valencii.  Atalante Bergamo momentálne patrí pätmásta priečka v talianskej Sérii A.

Zdroj: profutbal.sk