Na prešovskej pôde víťazstvo o jeden gól

2015-01-29 12:00:00

Nad domácim Tatranom vyhrali Michalovčania 3:2, keď sa do streleckej listiny zapísali Jakub Grič, Michal Hamuľak a Oliver Podhorin.

Druhé víťazstvo v treťom prípravnom stretnutí dosiahli vo štvrtok krátko po poludní futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce, lídra východnej skupiny DOXXbet ligy, ktorí triumfovali na ihrisku taktiež druholigového 1. FC Tatran Prešov tesne 3:2 (2:0).

Súboj dvoch východoslovenských rivalov sa hral v náročných podmienkach, pretože ihrisko bolo zasnežené a bolo aj veľmi chladno. Napriek tomu však hŕstka divákov mohla vidieť svižný futbal. Po desiatich minútach hry skúšal šťastie strelou z pravej strany D. Leško, ale namieril iba nad bránu. V 16. minúte sa zrodil prvý gólový moment duelu, a ten stál zato: po akcii Muziciuca s Turíkom sa k odrazenej lopte dostal Grič a nádhernou strelou spoza šestnástky vymietol ľavý horný kút Ferencovej svätyne - 0:1. Krásny futbalový moment! Michalovčania mali v ďalšom priebehu prvého polčasu mierne navrch, v 22. minúte ešte Dankova strela išla vedľa, ale o jedenásť minút nato po prihrávke Kuncu sa už Hamuľak zblízka nemýlil a žlto-modrí viedli už o dva góly. Za takého stavu išli mužstvá aj na krátku polčasovú prestávku.


Po výmene strán nastúpili domáci hráči aktívnejšie a už v 48. minúte sa im podarilo streliť kontaktný gól, keď sa z pokutového kopu nariadeného za nedovolený zákrok Galla vo vlastnej šestnástke presadil D. Leško - 1:2. O čosi neskôr ukázal svoje futbalové umenie nová akvizícia v michalovskom drese Antonio Garcia Montero, 23-ročný ľavonohý stredopoliar zo Španielska, ktorého tvrdú strelu brankár Harničár s veľkými ťažkosťami vyboxoval a neujala sa ani následná dorážka jeho krajana Bayóna. V 57. minúte mohlo byť vyrovnané, ale P. Leška vychytal Macej. Dvadsať minút pred koncom D. Leško z priameho kopu vystrelil len tesne vedľa a vzápätí Danko po chybnej rozohrávke brankára opečiatkoval žrď. V 84. minúte vrátil dvojgólové vedenie hosťom Podhorin, ktorý hlavou usmernil do siete Bayónov priamy kop, ale posledné slovo zápasu patrilo Tatranu, keď D. Leško zatočil priamy kop presne do šibenice - 2:3.

1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 2:3 (0:2)

Góly: 48. a 88. D. Leško (prvý z 11 m) - 16. Grič, 33. M. Hamuľak, 84. Podhorin

1. FC TATRAN: M. Ferenc (46. Harničár) – Kačala, P. Jacko (75. Jopek), Štefančík (46. J. Dzurík), P. Leško – P. Lipták (60. Kovalčík), D. Jacko (46. Keresteš) – Kraľovič (46. Hirka), D. Leško – Ivanko-Macej (46. Katona), P. Šafranko (46. L. Eliaš)

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Perez, Michal Gallo, Caballero (46. Podhorin), Šimčák (46. Montero) - Grič (46. Morlacchi) - D. Kunca, S. Danko, Turík (34. Bayón), Muziciuc - M. Hamuľak (46. T. Chovanec)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 31. januára o 13. hodine na ihrisku prvoligového Ružomberka.