A-mužstvo vo štvrtok do Vysokých Tatier

2015-01-28 12:00:00

Cestou do Tatranskej Lomnice odohrajú prípravný súboj v Prešove, v sobotu sa pre zmenu predstavia na ihrisku Ružomberka.

Od štartu prípravy pred dvoma týždňami zarezávalo druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce len v domácich podmienkach. V druhej polovice tohto týždňa však na pár dní zmenia prostredie, pretože vo štvrtok 29. januára naberú smer Vysoké Tatry, kde absolvujú krátke herné sústredenie, v rámci ktorého odohrajú dve prípravné stretnutia.

"Do Tatier odchádzame vo štvrtok ráno a cestou tam sa zastavíme v Prešove, kde nás preverí o 11. hodine tamojší Tatran na jeho umelej tráve. Po zápase sa presunieme do Tatranskej Lomnice, presnejšie do penziónu TenisCentrum, kde už chlapci v minulosti boli. V piatok si plánujeme zahrať zľahka futbal na snehu, pôjde nám trošku o utuženie mierne obmeneného kádra, opäť popracujeme aj na mentálnej stránke. Sústredenie zakončíme v sobotu popoludní súbojom na ihrisku prvoligového Ružomberka, kde nastúpime o 13. hodine. Po ňom sa vraciame späť do Michaloviec," informoval nás o programe najbližších troch dní kormidelník žlto-modrých František Šturma.

S michalovskou výpravou do Vysokých Tatier necestuje len jeden hráč, a to mladý Lukáš Tóth, ktorý má problémy s členkom. Naopak, vo štvrtok skoro ráno dorazí do Michaloviec jedna nová tvár zo Španielska, ktorá sa hneď pripojí k tímu a takisto pôjde na krátke sústredenie. "Ide o skúsenejšieho 25-ročného hráča, ktorý vie zahrať v strede aj na kraji zálohy. Hrával v druhej aj tretej španielskej lige, takže verím, že to bude ozajstná posila," doplnil F. Šturma. Takže po tom, čo pred týždňom opustil na vlastnú žiadosť káder Miguel Cobo Calvo, bude mať MFK Zemplín opäť päticu hráčov z Pyrenejského polostrova.