Starší dorastenci U19 v príprave na jarnú časť

2015-01-21 12:00:00

Za sebou už majú aj prvý prípravný duel, v ktorom tesne prehrali. Novými tvárami v tíme Ukrajinci, čaká sa ešte na brankára.

Prvoligoví starší dorastenci (kategória U19) začali ako prvé mládežnícke družstvo MFK Zemplín prípravu na odvetnú časť majstrovskej súťaže. Zimnú zaberačku pod vedením kormidelníka Alberta Rusnáka odštartovali vo štvrtok 8. januára. Prípravu už tradične absolvujú v domácich podmienkach, kde majú všetko, čo potrebujú. „Trénujeme každý deň, momentálne pracujeme na rozvoji hrubej sily a naberáme kondíciu, prvé dva týždne budú chlapci v najväčšej záťaži. Okrem našej umelej trávy využívame aj telocvičňu a posilňovňu na Gymnáziu Pavla Horova,“ povedal na úvod Albert Rusnák. Zhruba v polovici februára družstvo už začne pracovať viac na hernej stránke. „Budeme pilovať herné činnosti a vylaďovať formu na začiatok jarnej časti,“ doplnil.

K tomu mladým Michalovčanom pomôžu aj prípravné zápasy. Naplánovaných majú deväť stretnutí, prvé už majú za sebou, keď s maďarskou Nyíregyházou v sobotu doma prehrali 2:3 (2:2), hoci už po dvadsiatich minútach hry nad súperom viedli dvojgólovým rozdielom. „Preveria nás nielen rovesníci, ale aj mužské celky, tak ako tomu bolo po minulé roky. Generálku na súťaž absolvujeme týždeň pred prvým majstrákom na bardejovskej pôde,“ hovoril A. Rusnák, ktorého zverenci začnú odvetné boje v prvej lige v sobotu 7. marca na domácom ihrisku s Nitrou.

Tréningových jednotiek sa zúčastňuje približne dvadsať hráčov. Káder neopustil nikto, vrátili sa aj viacerí chlapci po dlhodobých zraneniach. S U19-tkou sa nepripravuje jedine ofenzívny stredopoliar Lukáš Tóth, ktorý bojuje o miesto v druholigovom A-mužstve. „V prvom prípravnom súboji sa v našej zostave objavili aj dvaja hráči z ukrajinského Ľvovu, jeden ofenzívny, druhý defenzívny. Prvý sa ukázal v dobrom svetle a mal by v tíme ostať. Z rovnakého klubu by mal pribudnúť aj jeden brankár, pretože okrem Holienčina máme k dispozícii iba mladého Slávika, ktorý je ročník narodenia 1999,“ uviedol bývalý hráč 1. FC Košice, v drese ktorého si zahral aj v prestížnej Lige majstrov.

Program prípravných súbojov U19:

Sobota 17. januára: Michalovce – Nyíregyháza Spartacus FC U19 2:3 (2:2)

Sobota 24. januára: Michalovce – Družstevník Veľký Horeš muži

Streda 28. januára: Michalovce – OFK Dlhé Klčovo muži

Sobota 31. januára: Michalovce – FK Tatran Zámutov muži

Streda 4. februára: Michalovce – TJ Mladosť Kalša muži

Sobota 7. februára: Michalovce – MFK Zemplín Michalovce U17

Streda 11. februára: Michalovce – MFK Vranov nad Topľou muži

Sobota 21. februára: Michalovce – TJ FK Vyšné Opátske muži

Sobota 28. februára: Partizán Bardejov U19 - Michalovce