Mladí Slováci v Rusku nestačili na Japoncov

2015-01-08 12:00:00

Na Memoriáli Valentina Granatkina prehrala slovenská 18-tka 0:2, v akcii boli opäť aj obaja futbalisti MFK Zemplín.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov prehrali na medzinárodnom turnaji tejto vekovej kategórie v Rusku s názvom Memoriál Valentina Granatkina v stredajšom dueli o 7. - 12. miesto s rovesníkmi z Japonska 0:2 (0:2). Góly mladých Japoncov strelili v 19. min Mijoši a v 34. min Ogawa. Za hráčov zápasu vyhlásili Samuela Ďureka a Jutu Nakajamu. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Na zverencov trénera Milana Malatinského čaká v trojčlennej J-skupine ešte duel proti "osemnástke" Fínska, ktorý sa odohrá v piatok 9. januára o 12.15 h SEČ tiež v Petrohrade. V nedeľu 11. 1. nastúpia mladí Slováci na záverečný súboj o umiestnenie.

Ako je známe, futbalisti SR "18" obsadili v základnej trojčlennej D-skupine 2. miesto s tromi bodmi (výsledky: Grécko "18" 2:1, výber Petrohradu "18" 0:1, pozn.) za domácim výberom Petrohradu a nepostúpili do bojov elitnej šestky. Mladí Slováci teda neobhája konečnú 3. priečku z vlaňajška, vtedy v zápase o bronz po nerozhodnom výsledku s Tureckom 1:1 lepšie zvládli jedenástkový rozstrel (9:8). 

V najcennejšom drese si opäť zahrali aj michalovskí hráči, stredopoliar Jozef Vajs absolvoval takmer celé stretnutie a obranca Martin Kolesár do deja zasiahol po hodine hry.

Slovensko "18" - Japonsko "18" 0:2 (0:2)

Góly: 19. Mijoši, 34. Ogawa

SR "18": A. Jakubech - Horník, Beniač, D. Szalay (46. L. Mareš), Ďurek - Jančo (55. S. Mráz), Kopičár (83. Gorelčík), B. Vitek (60. M. KOLESÁR), Krč, VAJS (90. L. Mihálik) - Jirka (72. R. Černák)

Milan Malatinský (tréner SR "18"): "Gratulujem súperovi k víťazstvu. Japonsko má výborne trénovaných futbalistov s dobrou technikou. Chceli sme hrať rýchly futbal založený na protiútokoch. Nedokázali sme však skórovať, pretože súper nám to nedovolil a chýbala nám aj potrebná rýchlosť. Výrazne tiež pociťujeme absenciu klasického hrotového útočníka." 

 

Zdroj: SITA