Vajs s Kolesárom nastúpili za slovenskú 18-tku

2015-01-03 12:00:00

Michalovskí futbalisti boli pri výhre svojho celku nad rovesníkmi z Grécka, ktorých družstvo na turnaji v Petrohrade zdolalo 2:1.

Slovenská futbalová reprezentantácia do 18 rokov vstúpila do zápolení na 27. ročníku medzinárodného turnaja Memoriál Valentina Granatkina v Petrohrade sobotňajším víťazstvom 2:1 nad gréckymi rovesníkmi. Zverenci trénera Milana Malatinského sa v pondelok 5. januára o 14.30 SEČ stretnú v ďalšom súboji D-skupiny s výberom Petrohradu. Na 27. ročníku Memoriála Vladimíra Granatkina štartuje až 18 mužstiev z 15 krajín. Turnaj sa hrá tradične v hale na umelej tráve. Mladí Slováci na turnaji obhajujú minuloročné tretie miesto.

V úvodnom súboji slovenského výberu dostali v našom výbere príležitosť aj dvaja zástupcovia MFK Zemplín Michalovce - stredopoliar Jozef Vajs a obranca Martin Kolesár. Prvý menovaný nastúpil v základnej zostave a na ihrisku pobudol presne hodinu hry, druhého poslal tréner na trávnik hneď po polčase.

Slovensko "18" - Grécko "18" 2:1 (1:1)

Góly: 38. a 72. Kopičár - 32. Melissopoulos

SR 18: A. Jakubech - Ďurek, Horník, Beniač (46. M. KOLESÁR), Mareš (79. Szalay) - Kopičár, Vitek, VAJS (60. R. Černák), Krč (67. L. Mihálik) - Jirka (85. Jančo), Gorelčík (46. S. Mráz)

Milan Malatinský, tréner SR "18" (zdroj: futbalsfz.sk): "V prvom rade sa tešíme z účasti na kvalitne obsadenom turnaji a po dnešku aj z víťazstva v prvom zápase nad Gréckom. Súper má technicky výborne vybavených hráčov, mužstvo dokáže hrať rýchlo, naši hráči sa však vysporiadali so všetkými prekážkami a pripísali si prvé body. Zvládli špecifické podmienky, hralo sa v menšej z dvojice petrohradských hál, chlapci vzorne reprezentovali krajinu, potešili fanúšikov doma a získali sebavedomie do ďalších zápasov na turnaji. Napriek víťazstvu zostávame pevnými nohami na zemi, už o dva dni hráme s výberom Petrohradu, čo je vlastne mužstvo domáceho Zenitu. Súper disponuje kvalitným kádrom s niekoľkými reprezentačnými hráčmi. Chceme sa na zápas dobre pripraviť a byť úspešní, no zároveň dodávam, že turnaj berieme predovšetkým ako kvalitnú prípravu."

Zdroj: TASR