Vianočná športová exhibícia a charita futbalistov

2014-12-23 12:00:00

Hráči michalovského A-mužstva po pár týždňoch znova zavítali do Giraltoviec, kde si zahrali futsal i volejbal, ale aj obdarili deti.

Pred pár týždňami v rámci teambuildingu futbalisti MFK Zemplín Michalovce navštívili Domov sociálnych služieb (DSS) pre ťažko postihnuté deti v Giraltovciach. V mnohých to zanechalo veľký dojem a sľúbili, že ak sa bude dať, radi decká prídu navštíviť opäť. A tak v tomto predvianočnom období a v čase „futbalových prázdnin“ sa naskytla vhodná príležitosť. Mentálny tréner Miro Mackulín pozval svojich zverencov na športovú exhibíciu do giraltovskej mestskej športovej haly, kde si domáci výber mestskej volejbalovej ligy (MVL) zmeral sily v „dvojzápase“ vo volejbale a futsale s hráčmi MFK Zemplín. Zápasy sa niesli v prajnej a veselej atmosfére, výsledok nebol dôležitý. A tak svoje nielen futbalové, ale aj volejbalové umenie miestnym divákom, medzi ktorými boli aj decká z DSS, predviedli Dominik Kunca, Martinovia Regáli a Koscelník, Oliver Podhorin, Adrián Leško a ich povoleným dopingom bol ich kamarát a exspoluhráč, v súčasnosti hráč českej Dukly Praha, Róbert Kovaľ. Zmiešaný domáci tím pozostávajúci z hráčov MVL Giraltovce bol posilnený  o bratov Duchoňovcov, niekoľkonásobných majstrov Slovenska v lukostreľbe. Milé bolo fotenie a odovzdávanie darčekov prítomným deckám z DSS Giraltovce, ale aj ochota a predsavzatie všetkých, že o rok si to radi zopakujú ešte vo väčšom počte.


Samozrejme exhibícia pokračovala aj spoločným posedením, kde sa navzájom vymieňali nielen športové zážitky z rôznych športov (futbal, volejbal, basketbal, lukostreľba) a rôznych destinácii (Michalovce, Košice, Bratislava, Svidník, Praha či Normandia).


Pri neskorom rozchode účastníkov večernými ulicami sme mohli začuť priania všetkého dobrého do Nového roku, hlavne veľa zdravia, lásky a športových úspechov. K „vinšovníkom“ sa pripája aj Miro Mackulín, ktorý touto cestou odkazuje: „Nech sa nám splnia všetky priania a sny.“