Za vydarenú jeseň turecké sústredenie

2014-11-29 12:00:00

Michalovčania by mali v zimnej príprave prvýkrát vycestovať za teplom, definitíva padne v najbližších dňoch.

Kto po poslednom jesennom zápase Michaloviec s Trebišovom zostal ešte niekoľko minút na štadióne, mohol započuť, ako domáci futbalisti smerujúci vo výbornej nálade k hlavnej tribúne začali zborovo kričať „Turecko, Turecko!“. Nuž, začali sme pátrať po tom, čo tento pokrik jasne adresovaný predsedovi predstavenstva Igorovi Šoltinskému, ktorý stál oproti nim, mal znamenať.

Veria, že to vyjde

Za celú kabínu MFK Zemplín, ktorý po jeseni figuruje v druholigovej tabuľke na výbornom prvom mieste, sa na tému „Turecko“ vyjadril kapitán mužstva Michal Gallo. „Od šéfa klubu sme dostali prísľub, že ak posledné zápasy jesene vrátane toho s Trebišovom zvládneme, tak pôjdeme na sústredenie do Turecka. Pokrikom sme sa snažili podpichnúť ho, aby nato náhodou nezabudol,“ usmieval sa ružomberský rodák a pokračoval: „Pán Šoltinský sa však robil, že to nepočuje a potom sa nás pýtal, či sme kričali Šírava.“ Michalovskí futbalisti by si po parádne zvládnutej prvej polovici sezóny sústredenie v teple určite zaslúžili, aj samotní hráči dúfajú, že sa ho dočkajú. „Veríme, že to vyjde, a že zimná príprava bude kvalitná, prídu dobré posily a na jarné boje o postup budeme dobre pripravení,“ dodal stopér M. Gallo.

Upresňujú program

Ak by Turecko podarilo zrealizovať, bolo by to vôbec prvýkrát, čo by Michalovčania v zime vycestovali za teplom. V posledných rokoch zvykli absolvovať sústredenia len na Slovensku, raz boli aj v Česku. „Zatiaľ je to isté na 90 percent. V priebehu najbližších dní by sme to chceli uzavrieť, momentálne na tom pracujeme. Zbierame nejaké ponuky a upresňuje sa program,“ prezradil predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. Ako sme sa dozvedeli, do krajiny polmesiaca by žlto-modrí mali vycestovať vo februári (predbežný termín je od 9. do 17. 2.) a v pláne tam majú odohrať dva až tri prípravné stretnutia. Podľa našich informácií by malo cieľovou destináciou Michalovčanov byť vyhľadávané letovisko Antalya. 

Zdroj: denník Korzár