Michalovčania sa rozpŕchli na dovolenky

2014-11-28 12:00:00

Na skúške bolo deväť hráčov, presvedčil iba jeden. Zimnú prípravu odštartujú v polovici januára.

Hráči víťaza jesennej časti DOXXbet ligy skupiny Východ už dovolenkujú. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce absolvovali v stredu dopoludnia posledný tréning v tomto kalendárnom roku, po ktorom absolvovali spoločný obed a následne sa rozpŕchli na dovolenky. Opäť sa zídu až v januári, oddychovať budú zhruba sedem týždňov.

Upútal ich Francúz

Po záverečnom dueli jesene s Trebišovom (7:0) ešte Zemplínčania tri dni trénovali a dokonca usporiadali akýsi minikemp, ktorého sa zúčastnilo deväť hráčov prevažne zo zahraničia. „Manažéri, s ktorými spolupracujeme, nám poslali dvoch Ukrajincov, obaja pôsobili v tamojšej druhej lige, potom dvoch Srbov, ktorí naposledy hrávali u nás niekde v nižšej súťaži, dvoch Francúzov a prišiel aj jeden hráč z Košíc i brankár z Baníka Ostrava. Hľadali sme dvoch hráčov na dva posty – útočníka a ľavého záložníka,“ prezradil tréner Michaloviec František Šturma, ktorému do oka padol jediný hráč. „Hneď po prvom dni sme štyroch poslali domov, pretože vôbec nespĺňali naše požiadavky. Zvyšných sme sledovali aj naďalej a zaujal nás jeden francúzsky útočník, ktorý hrával druhú tureckú aj francúzsku ligu. Upútal nás, je to zaujímavý typ hráča a pozvali sme si ho aj na začiatok zimnej prípravy, avšak musí zhodiť päť kilogramov.“

Len malé zmeny

Štart zimnej prípravy lídra východnej skupiny druhej ligy je naplánovaný na štvrtok 15. januára. „Hneď o dva dni nato odohráme aj prvý prípravný duel, v ktorom na svojom trávniku privítame Tatran Prešov. V príprave nás preveria kvalitní súperi, spomeniem MFK Košice, Ružomberok, Podbrezovú či Bardejov. Generálku by sme mali absolvovať týždeň pred štartom jarnej časti doma s Trebišovom,“ uviedol F. Šturma, podľa ktorého by sa veľké zmeny v kádri počas zimného obdobia nemali udiať. „Môžem prezradiť, že štyria hráči u nás skončia a rovnakým počtom by sme ich chceli nahradiť. Jar bude ešte náročnejšia ako jeseň, preto sa na ňu chceme pripraviť čo najlepšie,“ dodal český lodivod, ktorý si na vôňu domova musí ešte chvíľu počkať. Včera totiž odišiel na týždennú stáž do Španielska.

Zdroj: denník Korzár