Fanúšik Peter: Ďakujem všetkým, ktorí prispeli!

2014-11-25 12:00:00

V sobotu počas derby s Trebišovom prebiehala zbierka pre priaznivca MFK Zemplín Petra Vaška. Podarilo sa vyzbierať peknú sumu, akú presne?

V priebehu záverečného majstrovského duelu michalovských futbalistov v tomto kalendárnom roku, v ktorom MFK Zemplín na svojom ihrisku privítal v susedskom derby trebišovský Slavoj, sa konala zbierka pre fanúšika žlto-modrých Petra Vaška, ktorý je od narodenia pripútaný na invalidný vozík. Keďže rád by sa postavil na vlastné nohy, túži absolvovať liečebný pobyt v rehabilitačnom centre ADELA Medical Center v Piešťanoch, po ktorom by jeho šance chodiť výrazne stúpli. Avšak piešťanský pobyt je finančne veľmi nákladný a aj poisťovne preplácajú len veľmi malú čiastku. V šatni michalovských futbalistov tak vznikla myšlienka urobiť pre svojho veľkého fanúšika finančnú zbierku, do ktorej sa sami zapojili. A jej výsledok? Vyše tisíc vyzbieraných eur, čo je parádne číslo. Peter, ktorý po sobotňajšej rekordnej výhre 7:0 zavítal aj priamo do kabíny medzi svojich obľúbencov v žlto-modrých dresoch, mal veľkú radosť, že mu ľudia, ktorých vôbec nepozná, takto pomohli. „Bol som veľmi milo prekvapený, keď som ako stále prišiel na zápas Michaloviec, že ľudia prispievali na môj pobyt. Touto cestou by som sa chcel ešte raz veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí mi prispeli na rehabilitačný pobyt do ADELA Medical Center v Piešťanoch, či už to boli samotní hráči a tréneri MFK Zemplín alebo diváci, ktorí prišli na štadión podporiť mužstvo v poslednom domácom jesennom zápase. Spoločne sa im podarilo vyzbierať sumu 1015,60 €, čo ma nesmierne potešilo. Vyzbierané peniaze použijem výlučne na rehabilitačný pobyt v spomínanom centre. Ešte raz vrúcna vďaka!,“ odkázal všetkým tým, ktorí pomohli, Mgr. Peter Vaško, fanúšik MFK Zemplín Michalovce.

A čo odznelo zo šatne A-mužstva MFK Zemplín po sobotňajšej zbierke? „Aj my hráči spoločne s trénermi sa chceme poďakovať všetkým ľudom, ktorí počas sobotňajšie zápasu prispeli na rehabilitačný pobyt pre nášho veľkého fanúšika Petra Vaška. Nejaké peniaze sme vyzbierali my v kabíne, dokonca prispel aj bývalý náš hráč Tomáš Sedlák, ktorý z Popradu poslal 100 €, takže dokopy zo šatne poputovalo Petrovi 400 €, zvyšných vyše šesť stoviek vyzbierali dievčatá na tribúnach. Večer po stretnutí nám písal Peter, poďakoval nám veľmi pekne a doplnil, že nám dá vedieť, kedy nastúpi na ten rehabilitačný pobyt do Piešťan. A nezabudol dodať, že sa bude poriadne snažiť o to, aby sa postavil na nohy, čo mu všetci zo srdca prajeme. Dúfame, že sme mu my spoločne s divákmi aspoň trošku pomohli k tomu, aby mal aj krajšie Vianoce,“ povedal za celú kabínu kapitán najlepšieho mužstva východnej skupiny DOXXbet ligy Michal Gallo.