Michalovský líder sa rozlúčil vo veľkom štýle

2014-11-24 12:00:00

Doma vyprášil Trebišov, ktorému nastrieľal sedem gólov. Útočník Martin Regáli s hetrikom.

Susedské derby dvoch druholigistov zo Zemplína skončilo jednoznačným víťazstvom michalovských futbalistov. Tí na vlastnej pôde porazili v záverečnom jesennom dueli Trebišovčanov vysoko 7:0 (4:0), takže s divákmi aj týmto kalendárnym rokom sa rozlúčili najlepším možným spôsobom. Naopak, hostia by najradšej na tento súboj čím skôr zabudli...

Krutá realita

Hráči Slavoja boli v zemplínskom derby len štatistami, Michalovčania mali obrovskú prevahu a navyše boli aj pri streleckej chuti. A výsledkom toho bola hanebná prehra hostí o sedem gólov. „Na zápas sme sa pripravovali najlepšie ako sme mohli, ale videli ste sami, že to nestačilo. Michalovce sú výkonnostne či finančne úplne niekde inde ako my. Tu je zrkadlo toho celého nášho snaženia, je to realita,“ povedal po debakli na pôde odvekého rivala Martin Úporský, ktorý ešte donedávna bol asistentom trénera Vladimíra Rusnáka mladšieho. Keďže toho poslalo vedenie klubu na dovolenku, v posledných troch dueloch viedol mužstvo z lavičky práve on. „Súboj mal jednoznačný priebeh, súper bol lepší vo všetkých smeroch. Blahoželám mu, vyhral zaslúžene,“ dodal M. Úporský.

Odvrátili fámy

Oveľa spokojnejší bol po derby pochopiteľne michalovský lodivod František Šturma. „Hrali sme dobrý futbal, premieňali sme šance a góly dávali po pekných akciách. Veľmi dôležitý bol rýchly úvodný gól Kuncu, následne sa presadil aj Regáli. Som rád, že sa mu podarilo zaznamenať hetrik, lebo celú jeseň pracoval pre tím veľmi dobre, náhrával a bol platným hráčom,“ uviedol tréner MFK Zemplín, ktorý následne reagoval aj na „zaručené“ informácie neprajníkov z minulého týždňa o tom, že mužstvo Slavoju „pustí“ zápas. „Odvrátili sme fámy, ktoré kolovali po meste, že prehráme, keďže body s Trebišovom sa nám do nadstavby rátať nebudú. Tým ľudom, ktorí išli proti nám, sme jasne ukázali, že sa to nestane. Hostí sme do ničoho nepustili, chlapci pristúpili k zápasu veľmi dobre. Je radosť s nimi pracovať, je to skvelá partia,“ uviedol F. Šturma. 

Zdroj: denník Korzár