Radostné okamihy po rekordnom víťazstve

2014-11-23 12:00:00

Michalovčania v sobotu prvýkrát strelili v druhej lige v jednom zápase sedem gólov, preto bolo v ich tábore po dueli veľa radosti.

Skvelú rozlúčku s kalendárnym rokom 2014 pripravili svojim priaznivcom futbalisti MFK Zemplín Michalovce, najlepšieho mužstva doterajšieho priebehu východnej skupiny DOXXbet ligy, ktorí v zemplínskom derby rozdrvili trebišovský Slavoj 7:0 (4:0). Jesenný kráľ tak opäť prepisoval klubovú históriu, keď dosiahol nielen najvyššie víťazstvo v druhej najvyššej súťaži, ale prvýkrát strelil v jednom zápase sedem gólov. Pod jednoznačný triumf nad tímom zo susedného okresného mesta sa najviac podpísal autor hetriku Martin Regáli, ku ktorému sa pridali jednogóloví Dominik Kunca, Oliver Podhorin, Samuel Garcia Bayón a Stanislav Danko. Nuž a kedy naposledy v súťažnom stretnutí nastrieľali Michalovčania svojmu súperovi sedem gólov? Bolo to pred vyše desiatimi rokmi, presne 30. mája 2004, keď v dueli 27. kola tretej ligy skupiny Východ zverenci vtedajšieho lodivoda Jozefa Škrlíka zdolali Svidník 7:0. Zaujímavé je, že aj vtedy sa jeden hráč radoval z trojgólového zápisu. Bol ním útočník Ľubomír Mati. A gólový účet stretnutia vtedy uzatváral súčasný asistent Františka Šturmu Adrián Devečka.

Pre fajnšmekrov pridávame aj štatistku zo zápasu spred desiatich rokov:

ŠK Zemplín Michalovce – FK Drustav Svidník 7:0 (3:0)

Góly: 6. M. Juhás, 31. Mir. Tóth, 45., 59. a 81. Mati, 71. Tomovčík, 86. A. Devečka

ŠK ZEMPLÍN: Belán – J. Kročko, M. Juhás, Horvat (72. M. Nemčík), Miloš Adam – Uhľár (66. Kiršner), Tomovčík, Gajdoščík (61. Ruskovský), A. Devečka – Mir. Tóth, Mati. Tréner: J. Škrlík

A že po rekordnom druholigovom súboji, navyše nad svojim odvekým rivalom, bolo v michalovskom tábore radosti až-až, sa môžete presvedčiť v krátkej pozápasovej fotogalérii. Hráči MFK Zemplín opäť raz potvrdili, že tvoria perfektnú partiu a ťahajú za jeden koniec povrazu.