Sedemgólová rozlúčka s jesennou časťou

2014-11-22 12:00:00

V zemplínskom derby vyprášili Michalovčania na domácom ihrisku Trebišov 7:0, hetrikom sa zaskvel útočník Martin Regáli.

Michalovskí futbalisti sa rozlúčili s jesennou časťou východnej skupiny DOXXbet ligy vo veľkom štýle. Na domácom ihrisku nedali žiadnu šancu Trebišovu, ktorý v súboji 18. kola súťaže zdolali jednoznačne 7:0 (4:0). Hráči MFK Zemplín tak prezimujú na čele pelotónu so ziskom 44 bodov (v tabuľke pravdy majú 17 plusových), keď až v štrnástich dueloch (z osemnástich) dokázali zabodovať naplno!

Od úvodu to bola hra mačky s myšou, Michalovčania mali v zemplínskom derby jednoznačnú prevahu. Už v 2. minúte otvoril skóre Kunca, ktorý vyhral osobný súboj so stopérom Šimkom a krížnou strelou prekonal Baráta - 1:0. O ďalšie tri minúty preloboval trebišovského gólmana Regáli a domáci viedli 2:0. Vzápätí mohol znížiť Kortstam, ktorý sa po chybe michalovských zadákov ocitol sám pred Kirom, ale ten skvelým zákrokom jeho šancu zmaril. V 18. minúte zvýšil na rozdiel troch gólov Regáli, ktorý zužitkoval prihrávku Pereza. Domáci boli pri chuti, Bayón z dobrej pozície zakončil vedľa, podobne pochodil po krásnej Turíkovej prihrávke aj Kunca. Krátko po polhodine hry Bayón zahral štandardku priamo na Podhorina a ten pohodlne skóroval do prázdnej brány - 4:0! Hneď nato sa na Kiru rútil Emil Lukáč, avšak v koncovke úplne vyhorel, keď poslal loptu vysoko nad bránu. Na opačnej strane po jemnom centri Kuncu Leško hlavičkoval nad a v poslednej minúte prvého dejstva Kuncu vychytal Barát.


Do druhého polčasu nastúpili hostia s dvoma zmenami, domáci s jednou, ale ani to rozbehnutých Michalovčanov nezastavilo. Už v 47. minúte po Kuncovej prihrávke z pravej strany prekonal Regáli Baráta aj po piatykrát a zavŕšil tak svoj premiérový druholigový hetrik. O desať minút nato trebišovský gólman ukázal svoje umenie pri priamom kope Bayóna, ktorý bravúrne zneškodnil, avšak v 63. minúte oslabil svoj tím, keď v čistej šanci fauloval Regáliho a rozhodca Ziemba mu udelil červenú kartu. Navyše bol nariadený pokutový kop, ktorý bezpečne premenil Bayón - 6:0. Potom opäť pohrozili hráči Slavoja, ale Kortstam v nájazde na Kiru so svojou parádičkou vôbec neuspel a domáci brankár ani nemusel zasahovať. V 70. minúte Streňo zo šestnástky vypálil nad a na druhej strane Kortstam po priamom kope hlavou len tesne minul. Záverečné obliehanie trebišovskej šestnástky ešte priniesol jeden michalovský gól, presnou strelou k žrdi sa spoza šestnástky presadil Danko, ktorý zavŕšil vysoké víťazstvo lídra 7:0.


MFK Zemplín Michalovce - Slavoj Trebišov 7:0 (4:0)

Góly: 5., 18. a 47. M. Regáli, 2. D. Kunca, 31. Podhorin, 66. Bayón (11 m), 85. S. Danko

ŽK: 53. A. Leško, 79. Streňo - 40. Levický, 40. Kortstam, 56. Makela

ČK: 63. Barát (Trebišov)

Rozhodoval: Jurenka - 1 150 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - M. Regáli (67. Streňo), Bayón (80. S. Danko), Calvo (46. Grič), Turík, A. Leško - D. Kunca

SLAVOJ: Barát - Milan Lukáč, Olah, J. Šimko (46. T. Tomko), Makela - Glushkov (64. Syvakivskyi), J. Capko, E. Lukáč, Levický - Cairo (46. Krochta), Kortstam