V Zemplíne na záver jesene prestížne derby

2014-11-22 12:00:00

Michalovce hostia Trebišov, domáci majú víťazné ciele, Slavoj chce aspoň bod.

Už istý jesenný kráľ východnej skupiny DOXXbet ligy, michalovský MFK Zemplín, sa dnes popoludní rozlúči so svojimi fanúšikmi. V záverečnom stretnutí nielen jesene aj tohto kalendárneho roka privíta na vlastnom trávniku hráčov susedného Trebišova, takže diváci sa vo futbalovej derniére môžu tešiť na prestížne zemplínske derby. Stretnutie dvoch tímov, ktorých spájajú rovnaké klubové farby, má úvodný výkop o 13. hodine.

Berú iba tri body

Michalovčania budú chcieť potvrdiť víťazstvo z minulého týždňa zo zvolenskej pôdy, kde vo veľkom šlágri triumfovali 1:0. „Myslím si, že zápas bude mať veľké nasadenie z oboch strán, Trebišov k nám nepríde predať kožu lacno, bude sa chcieť ukázať. Ale ak podáme kolektívny výkon, tak tri body určite ostanú doma,“ povedal na úvod ofenzívny stredopoliar či útočník MFK Zemplín Adrián Leško, ktorý v prvom vzájomnom dueli so Slavojom v septembri strelil jeden z dvoch gólov Michaloviec, takže aj vďaka nemu na trebišovskej pôde zaknihovali výhru 2:0. Trúfa si presadiť sa aj dnes? „Verím, že skórujem aj dnes, veľmi by ma to potešilo, ale je úplne jedno, kto sa strelecky presadí, najdôležitejšie bude, aby sme zvíťazili.“ Líder tabuľky chce pripraviť svojim priaznivcom víťaznú rozlúčku. „Zaslúžia si víťaznú bodku za jeseňou. Bolo by pekné, keby sme opäť strelili viac gólov, ale do zápasu ideme s pokorou a rešpektom,“ dodal 19-ročný A. Leško.

Nemajú čo stratiť

Aj Trebišov pred týždňom zabodoval naplno, iba tretíkrát v sezóne, keď po veľmi dobrom výkone porazil doma Dolný Kubín 3:1. „Dôležité víťazstvo nás pred derby povzbudilo, konečne sme sa aj viackrát presadili, avšak Michalovce už budú súper z iného súdka. Hrajú veľmi dobre kombinačne, sú silní na lopte,“ rozhovoril sa stredopoliar Slavoja Emil Lukáč, rodák zo Sečoviec, ktorý má za sebou pôsobenia aj v Lučenci či Prešove. Jeden zo základných pilierov trebišovskej zostavy očakáva náročné stretnutie. „Michalovce majú výbornú formu, darí sa im a doma ich sila ešte stúpa. Na derby sa však všetci v kabíne tešíme,“ pokračoval 25-ročný E. Lukáč. Aj keď sa hovorí, že derby nemá favorita, dnes ním budú určite hráči MFK Zemplín, ktorí v doterajšom priebehu súťaže nazbierali o 26 bodov viac ako Slavoj. „Favorit je jasný, my však nemáme čo stratiť, chceme si schuti zahrať a získať aspoň jeden bod,“ uzavrel. 

Zdroj: denník Korzár