Rimavskej Sobote sme doma naložili poltucet

2014-11-08 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA. Michalovčania sfúkli súpera z Gemera, dvakrát sa presadil Samuel Bayón, raz Stanislav Danko, Adrián Leško, Martin Koscelník a Lukáš Jacko.

Najvyššie víťazstvo v prebiehajúcom druholigovom ročníku dosiahli v sobotu popoludní futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce, ktorí v stretnutí 16. kola DOXXbet ligy skupiny Východ nedali na vlastnej pôde žiadnu šancu Rimavskej Sobote, keď ju zdolali vysoko 6:0 (2:0).

V príjemnom počasí mali domáci skvelý nástup do zápasu, už v 3. minúte sa lopts po zblokovanej strele Regáliho odrazila až k Bayónovi, ktorý z päťky bez problémov skóroval - 1:0. Krátko po štvrťhodine hry potrestali druhé zaváhanie hosťujúcej obrany, Kunca z ľavej strany prihral do šestnástky Dankovi a ten prestrelil Prošovského. Krátko nato mohli Zemplínčania viesť už rozdielom triedy, avšak Kunca zblízka napálil loptu len do brvna a Dankovu bombu vyrazil gólman hostí na roh. V 29. minúte sa prvýkrát o slovo vážnejšie prihlásili aj Gemerčania, Čertík však tiesnený obrancom z rohu päťky zakončil nad. O tri minúty mohol zaznamenať kontaktný gól Chovanec, ktorý vystihol nepresnú prihrávku Streňa na Podhorina, ale z prvej vystrelil nepresne. V samom závere úvodného dejstva hry najprv Morlacchi vypálil len do Prošovského a krátko nato ten istý hráč po rohu Kuncu hlavičkoval len do brnakára. To už hrali hostia bez Luptáka, ktorého rozhodca Vlčej vylúčil v 44. minúte po faule na Regáliho.


Soboťania sa v oslabení držali v druhom polčase ešte zhruba dvadsať minút, ale potom to už bola exhibícia prvého mužstva tabuľky. V 64. minúte Morlacchi tvrdo vypálil, Prošovský loptu len vyrazil a cez Regáliho a Kuncu sa dostala až k Leškovi, ktorý zblízka zvýšil na 3:0. O štyri minúty nato sa presadil ďalší striedajúci hráč, po tvrdej strele Turíka dotlačil loptu do brány Koscelník. Michalovčania boli pri chuti a ich piaty gól zaznamenal Bayón, ktorý bezpečne premenil pokutový kop nariadený za faul Petrána na prenikajúceho Regáliho. Domáci sa futbalom bavili, súper už úplne rezignoval, v 77. minúte po Streňovej prihrávke Leško z prvej zakončil do Prošovského a hneď nato Turíkovu bombu vyrazil gólman MŠK. Gólovú bodku za stretnutím dal ďalší striedajúci hráč Jacko, ktorý strelou do prázdnej brány upravil na konečných 6:0. V záverečnej desaťminútovke sa síce ešte Streňo a Leško pokúšali prikrášliť michalovské víťazstvo, ale presnú mušku už nemali.


MFK Zemplín Michalovce - MŠK Rimavská Sobota 6:0 (2:0)

Góly: 3. a 73. Bayón (druhý z 11 m), 17. S. Danko, 64. A. Leško, 68. M. Koscelník, 79. L. Jacko

ŽK: 21. Streňo, 53. D. Kunca - 34. J. Čertík, 42. Šlosár, 72. Petrán

ČK: 44. L. Lupták (Rimavská Sobota)

Rozhodoval: Vlčej - 848 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Streňo - Morlacchi - Bayón, S. Danko (54. A. Leško), Turík, M. Regáli (77. L. Jacko) - D. Kunca (54. M. Koscelník)

MŠK: Prošovský - M. Gálik, Hladík (58. J. Kovács), M. Brezinský, Šlosár - J. Čertík, Petrán (80. Bial), Kotľár, Poremba - L. Lupták - T. Chovanec

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 15. novembra o 13.00 hod.: Zvolen - Michalovce (17. kolo)

Sobota 22. novembra o 13.00 hod.: Michalovce - Trebišov (18. kolo)