Z horúcej pôdy zaslúžený bod

2014-11-04 12:00:00

V búrlivom prostredí vyhrávali Michalovce po góle Samuela Bayóna z penalty, o vedenie prišli v posledných sekundách prvého polčasu.

Futbalisti lídra východnej tabuľky DOXXbet ligy cestovali v sobotu na ihrisko mužstva, ktoré bolo v domácom prostredí najlepším spomedzi všetkých účastníkov. V deň Sviatku všetkých svätých sa predstavili na bardejovskej pôde, kde v poriadne divokom prostredí dokázali uhrať bod za remízu 1:1, ktorá bola vzhľadom na priebeh stretnutia úplne spravodlivá. „Žlto-modrí“ tak dokázali v Bardejove zabodovať po dlhých dvanástich rokoch, predtým sa im to podarilo ešte v septembri 2002, keď pod vedením trénera Jána Kozáka, súčasného kormidelníka slovenskej reprezentácie, na hornom Šariši triumfovali 1:0.

Veľký boj

Obe mužstvá v predchádzajúcom kole vyšli bodovo naprázdno, keď zaknihovali nečakané prehry (Michalovce doma s Prešovom, Bardejov vonku v Dolnom Kubíne), preto nastupovali na šláger 15. kola súťaže s odhodlaním získať stratené body späť. A na ihrisku to tak aj vyzeralo, bojovalo sa o každý meter trávnika, ktorý nebol práve v najlepšom stave. „Terén bol ťažký, nám veľmi nevyhovoval, pretože my sa snažíme hrať kombinačný futbal po zemi, a v Bardejove sa to veľmi nedalo. Zápas bol nesmierne náročný, predovšetkým po fyzickej stránke. Bolo veľa nakopávaných lôpt, súbojov a stretov, zvládli sme to tak na päťdesiat percent,“ povedal Jakub Grič, michalovský defenzívny štít, ktorý na pôde Partizána podal výborný výkon. Michalovčania sa ujali vedenia v 22. minúte po premenenej penalte Samuela Bayóna, vyrovnanie sa zrodilo v nadstavenom čase prvého dejstve po strele Jána Zápotoku.

S bodom spokojnosť

Práve tento moment slovenského mládežníckeho reprezentanta veľmi mrzel. „Ten gól sme rozhodne nemuseli dostať. Prakticky hneď po ňom ukončil rozhodca prvý polčas. My strední záložníci sme mali lepšie pristúpiť k hráčovi, ak by sa tak stalo, nevystrelil by a nedostali by sme gól,“ hovoril J. Grič. Po obrátke sa tak začínalo odznova, Bardejovčanov gól nakopol a dodal im krídla, Michalovčania zaostali za výkonom z úvodného polčasu. Tímy si vytvorili po jednej veľkej šanci, avšak domáci Ján Zápotoka ani hosťujúci Martin Regáli sa nepresadili. „Po prestávke sme sa snažili hrať zo zabezpečenej obrany a vyrážať do rýchlych protiútokov, čo sa nám darilo približne polhodinu, potom domáci už len nakopávali lopty do našej šestnástky, ale našťastie sme to ustáli.“ Bod z horúcej bardejovskej pôdy má veľkú cenu, a tak to vnímali aj Zemplínčania. „Sme s ním spokojní, v Bardejove sa neboduje každý deň. Keďže obaja s veľkou pravdepodobnosťou skončíme po základnej časti v prvej šestke, tak body s Partizánom si prenesieme aj do nadstavby,“ dodal 18-ročný talentovaný futbalista, ktorý s futbalom začínal v rodných Lipanoch a do MFK Zemplín prišiel v lete 2011.

Zdroj: denník Korzár