Pod Čebraťom sa druhýkrát zrodila deľba bodov

2016-04-27 12:00:00

Michalovčania si bod veľmi cenia, hoci po záverečnom hvizde boli aj trochu sklamaní, že nezískali tri.

Futbalisti michalovského MFK Zemplín sa z ružomberskej pôdy opäť vrátili s bodom. Podobne ako v jeseni aj teraz zaknihovali pod Čebraťom nerozhodný výsledok. Kým v prvom prípade sa zrodila remíza 2:2, v druhom strelci do čierneho nenamierili ani raz. V oboch zápasoch však boli žlto-modrí k plnému bodovému zisku bližšie ako domáci celok.

Šancí ako maku

V jesennej časti získali Michalovčania v Ružomberku svoj vôbec prvý bod zvonku medzi slovenskou elitou. Hoci po prvom polčase prehrávali, po prestávke skóre otočili a o dva body prišli minútu pred koncom riadneho hracieho času. Teraz gól nepadol, ale šancí bolo ako maku. Predovšetkým na michalovskej strane. „Začiatok sme celkom nezachytili a v úvodnej desaťminútovke sme boli trošku nekoncentrovaní. Potom sme však už začali viac vyhrávať osobné súboje v strede poľa a vytvorili sme si aj šance. Veľká škoda, že sme žiadnu nedokázali premeniť. Treba však povedať, že nejaké gólové príležitosti mali aj domáci futbalisti. My sme trafili Michalom Hamuľakom žrď, oni Martinom Jakubkom brvno. Myslím si, že remíza je zaslúžená,“ vyjadril sa po stretnutí mládežnícky reprezentant Slovenska obliekajúci dres MFK Zemplín Jakub Grič. Aktéri súboja v Liptove napriek poriadne daždivému počasiu predviedli divákom solídne futbalové predstavenie. „Úroveň zápasu bola ozaj dobrá, na oboch stranách bolo veľa šancí. Chýbala len čerešnička na torte v podobe nejakého gólu. Diváci však museli odchádzať zo štadióna spokojní,“ pokračoval Grič.

Chcú to už prelomiť

Zverenci kormidelníka Stanislava Grigu cestovali do Ružomberka s rešpektom, lebo Liptáci v úvode jari šnúrou šiestich zápasov bez prehry ukázali svoju silu a začali opäť bojovať o miestenku v pohárovej Európe. Kvalitného protivníka sa však nezľakli a nadviazali na veľmi dobrý výkon z utorkového domáceho súboja s Dunajskou Stredou. Bod brali, aj sa im málil. „Po zápase bolo v kabíne trošku aj sklamanie, pretože tých príležitostí na skórovanie sme mali viac ako súper. Sme však vďační aj za remízu, hoci sme chceli vyhrať, no v boji o záchranu je každý bod veľmi cenný,“ hovoril 19-ročný defenzívny stredopoliar michalovského tímu. Prvoligový nováčik sa už teraz sústredí ďalší súboj, ktorý odohrajú v sobotu o 19. hodine na svojom trávniku proti Senici. Záhoráci v jari ešte neokúsili chuť víťazstva, Zemplínčania naposledy naplno zabodovali ešte na začiatku marca v Žiline. Čakanie na domáci triumf však trvá od októbra minulého roka. Dočkajú sa ho už v sobotu? „My všetci veríme, že na vlastnom štadióne sa už konečne na nás usmeje šťastie a smolu v koncovke prelomíme. Už je načase vyhrať doma, tri body veľmi potrebujeme,“ dodal Jakub Grič. 

Zdroj: korzar.sk