Domáce víťazstvo rezervy nad Haniskou

2014-11-02 12:00:00

Bolo prvé na vlastnej pôde v tejto sezóne, Michalovčania triumfovali 5:3, keď už v 37. minúte viedli o štyri góly.

Predposledné jesenné stretnutie odohrali v nedeľu predpoludním hráči rezervného tímu MFK Zemplín Michalovce. V dueli 15. kola tretej ligy skupiny Východ nastúpili na vlastnej umelej tráve proti Haniske, ktorej pred zápasom patrila vedúca priečka. Súpera napokon po výbornom výkone porazili 5:3 (4:1) a na svoje konto si pripísali tretie víťazstvo.

Rezerva mala od začiatku veľkú prevahu, v 5. minúte ešte Calvo úspešný nebol, ale o minútu nato vypálil spoza šestnástky Turík a jeho nádherná strela vymietla pavučinu v ľavom hornom rohu Fedorovej brány. Potom po spätnej prihrávke Jacka vystrelil Calvo len do brankára, krátko nato po Gamkrelidzeho prihrávke Danko v tutovke poslal loptu nad. V 17. minúte Danko prihral pred bránu Tubonemimu a jeho "angličák" skončil za chrbtom Fedora - 2:0. Michalovčania naďalej tlačili a tesne pred uplynutím hry Jacko pridal ich tretí gól. V 35. minúte Tubonemi v čistej šanci napálil loptu len do gólmana Hanisky, o dve minúty nato zvýšil už na 4:0 Gamkrelidze, ktorý premenil pokutový kop nariadený za faul na Danka. Posledné slovo prvého dejstva patrilo Borovskému, ktorý zužitkoval center Pástora - 4:1.

Po zmene strán pokračovala prevaha Zemplínčanov, ale už nebola taká veľká ako v prvej časti hry. V 53. minúte Šimčákov priamy kop vyrazil brankár na rohový kop. Zakrátko po Šimčákovom rohu si hlavou vsietil vlastný gól Hrubovčák a bolo 5:1. V ďalšom priebehu hry domáci prestriedali, na ihrisko sa dostali mladší hráči, a aj preto sa o slovo viac prihlásila aj Haniska. V 80. minúte vystrelil skúsený Kolbas nad Raškovu bránu a o minútu nato na druhej strane po spätnej Calvovej prihrávke mladučký Kolesár bránu prekopol. V 87. minúte sa hostia tešili druhýkrát, keď sa presadil Pekár, a v posledných sekundách dali ešte aj tretí gól, po štandardke hlavou prekonal Rašku striedajúci Novotný - 5:3.


MFK Zemplín Michalovce B - FK Haniska 5:3 (4:1)

Góly: 6. Turík, 17. Tubonemi, 29. L. Jacko, 37. S. Danko (11 m), 57. vlastný Hrubovčák - 42. Borovský, 87. M. Pekár, 90+. Novotný

ŽK: 61. M. Pekár (Haniska)

Rozhodoval: Lipták - 100 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Raška - L. Jacko, A. Devečka, Šimčák, Lechman - Gamkrelidze (77. R. Lukáč), S. Danko, Calvo, Turík (60. P. Kolesár), M. Koscelník - Tubonemi (71. J. Kiss)

FK: N. Fedor - Klimek, M. Horváth, J. Gorej, Šipoš (46. Hrubovčák) - Pástor (75. E. Majoroš), Beck, Borovský, Kolbas, L. Majoroš (52. Novotný) - M. Pekár

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 9. novembra o 10.30 hod.: Michalovce - Bardejovská Nová Ves (16. kolo)