Z bardejovskej pôdy si vezieme cenný bod

2014-11-01 12:00:00

Nad Partizánom sme viedli po úspešne zahratej penalte Samuela Bayóna, ale v úplnom závere prvého polčasu domáci vyrovnali na konečných 1:1.

Cenný bod na horúcej bardejovskej pôde v sobotu popoludní získali futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce, ktorí v zápase 15. kola DOXXbet ligy skupiny Východ na hornom Šariši remizovali s domácim Partizánom 1:1 (1:1).

Duel dvoch vyspelých mužstiev z čela východnej skupiny druhej ligy priniesol vyrovnaný a bojovný futbal. Oba tímy sa snažili hrať kombinačne, ale sťažoval im to veľmi nekvalitný terén. Prvý strelecký pokus patril v 3. minúte domácim, Raška si však s priamym kopom Reváka hravo poradil. Krátko nato J. Zápotoka mieril vedľa, na druhej strane Leško do brankára Molčana. V 20. minúte sa bardejovský Kica ocitol v súboji s Regálim, lopta ho trafila do ruky a rozhodca Sedlák po chvíľke váhania - keďže si nebol istý, či sa to udialo v pokutovom území - ukázal na biely bod a Bayón jedenástku bezpečne premenil - 0:1. Zemplínčania nepúšťali domácich do žiadnych šancí a kontrolovali vývoj duelu, zaujala iba veľmi nepresná strela Reváka. Avšak v nadstavenom čase prvého dejstva sa Partizánu predsa len podarilo vyrovnať, keď spoza šestnástky napriahol J. Zápotoka a strelou k žrdi upravil na polčasových 1:1.

Po obrátke mali viac z hry domáci, svoje robila aj búrlivá atmosféra na tribúnach. Hneď v úvode pohrozil Leško, ale vystrelil slabo. V 53. minúte mohol nakloniť misky váh na domácu stranu Palša, no po priťuknutí L. Zápotoku vypálil nad. Po hodine hry Bardejov opäť pohrozil, po prihrávke J. Zápotoku sa pred Rašku dostal Pyda, avšak tiesnený obrancom zakončil nepresne. V 66. minúte si veľkú šancu vypracovali Michalovčania, po pravej strane pekne prenikol Kunca, spätnou prihrávkou našiel Regáliho a ten z ôsmich metrov vystrelil len do Molčana. Krátko nato po rohu J. Zápotoku namieril hlavou nad kapitán domácich Palša a v 78. minúte J. Zápotoka z 30 metrov z priameho kopu opečiatkoval brvno. V závere ešte vyboxoval štandardku Bayóna gólman Bardejova, a tak sa východniarski rivali rozišli zmierlivo.

Partizán Bardejov - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)

Góly: 45+. J. Zápotoka - 22. Bayón (11 m)

Rozhodoval: Sedlák - 514 divákov

PARTIZÁN: D. Molčan ml. - Kutlík, Palša, V. Staš, S. Kica - Gruca, L. Zápotoka, Revák (75. L. Stachura), J. Guľa (85. Kolibab) - J. Zápotoka - Pyda (81. J. Pavúk)

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Streňo - Grič - D. Kunca, Bayón (90+. S. Danko), Morlacchi, M. Regáli (89. Tubonemi) - A. Leško (70. M. Koscelník)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 8. novembra o 13.30 hod.: Michalovce - Rimavská Sobota (16. kolo)

Sobota 15. novembra o 13.30 hod.: Zvolen - Michalovce (17. kolo)

Sobota 22. novembra o 13.00 hod.: Michalovce - Trebišov (18. kolo)